Ολόλευκη τούρτα

Με ζαχαρόπαστα από Μαρτς Μελοους… Με γέμιση βουτυρόκρεμα, χτυπημένη με μαλακό τυρί και καρύδα, υπέροχη γεύση και άρωμα…

 

Υλικά για την ζαχαρόπαστα :

1 κιλό καραμέλες
50 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις καραμέλες με 50 γρ. νερό σε μια λεκάνη να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων ( η σε ένα σκεύος ).
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη λίγο λίγο, την δουλεύουμε όπως την ζύμη.
(Ίσως να μην πάρει όλη την ζάχαρη, έτσι την ρίχνουμε πάντα λίγη λίγη).
Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα την χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε…

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα
3 αυγά
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα
1 1/2 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, την βανίλια, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν λίγο λίγο, ώσπου να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Τώρα προσθέτουμε την σοκολάτα τρίμενη και ανακατευουμε.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο, μόνο τα πλαϊνά.
Στο κάτω μέρος βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180c βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.

Τυροβουτυροκρεμα για την τούρτα

ΥΛΙΚΑ :

2 κουτάκια μαλακό τυρί
1 βουτυρο (250 γρ. τύπου βιταμ)
250 γρ. ζαχαρη άχνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ βαζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μαλακώσει, μαζί με την άχνη.
Προσθέτουμε το μαλακό τυρί, όποιο μας αρέσει, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα, όταν ενωθούν καλά αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να την χρειαστούμε.

ΣΙΡΟΠΙ για να ρίξουμε στο κεικ

ΥΛΙΚΑ :

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Το βάζουμε να βράσει, από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε 5 λεπτα.
Είναι έτοιμο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ της τούρτας

Κόβουμε το κεικ μας στην μέση.
Περνούμε ένα μακρόστενο δίσκο, η μια μεγάλη επιφάνεια, βάζουμε κάτω λίγη κρέμα για να κολλήσει το κεικ μας, το βρέχουμε με σιρόπι καλά, και απλώνουμε την κρέμα, βάζουμε το άλλο κομμάτι κεικ, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω – γύρω, και πάνω, να είναι όλη κρέμα καλά απλωμένη για να βάλουμε την ζαχαροπαστα, και από πάνω στολίσουμε όπως μας αρέσει…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  :

ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/)