TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ολόλευκη τούρτα

Ιούν 1, 2020
in Μαγειρική
Ολόλευκη τούρτα
Share on FacebookShare on Twitter

Με ζαχαρόπαστα από Μαρτς Μελοους… Με γέμιση βουτυρόκρεμα, χτυπημένη με μαλακό τυρί και καρύδα, υπέροχη γεύση και άρωμα…

 

Υλικά για την ζαχαρόπαστα :

1 κιλό καραμέλες
50 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις καραμέλες με 50 γρ. νερό σε μια λεκάνη να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων ( η σε ένα σκεύος ).
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη λίγο λίγο, την δουλεύουμε όπως την ζύμη.
(Ίσως να μην πάρει όλη την ζάχαρη, έτσι την ρίχνουμε πάντα λίγη λίγη).
Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα την χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε…

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα
3 αυγά
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα
1 1/2 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, την βανίλια, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν λίγο λίγο, ώσπου να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Τώρα προσθέτουμε την σοκολάτα τρίμενη και ανακατευουμε.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο, μόνο τα πλαϊνά.
Στο κάτω μέρος βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180c βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.

Τυροβουτυροκρεμα για την τούρτα

ΥΛΙΚΑ :

2 κουτάκια μαλακό τυρί
1 βουτυρο (250 γρ. τύπου βιταμ)
250 γρ. ζαχαρη άχνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ βαζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μαλακώσει, μαζί με την άχνη.
Προσθέτουμε το μαλακό τυρί, όποιο μας αρέσει, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα, όταν ενωθούν καλά αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να την χρειαστούμε.

ΣΙΡΟΠΙ για να ρίξουμε στο κεικ

ΥΛΙΚΑ :

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Το βάζουμε να βράσει, από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε 5 λεπτα.
Είναι έτοιμο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ της τούρτας

Κόβουμε το κεικ μας στην μέση.
Περνούμε ένα μακρόστενο δίσκο, η μια μεγάλη επιφάνεια, βάζουμε κάτω λίγη κρέμα για να κολλήσει το κεικ μας, το βρέχουμε με σιρόπι καλά, και απλώνουμε την κρέμα, βάζουμε το άλλο κομμάτι κεικ, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω – γύρω, και πάνω, να είναι όλη κρέμα καλά απλωμένη για να βάλουμε την ζαχαροπαστα, και από πάνω στολίσουμε όπως μας αρέσει…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  :

ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/)

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Αστυνομία-Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής διεύθυνσης επαφής και τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη

Αστυνομία-Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής διεύθυνσης επαφής και τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη

Ασφαλή στην επανέναρξη μαθημάτων τα σχολεία του Δ. Τρικκαίων

Ασφαλή στην επανέναρξη μαθημάτων τα σχολεία του Δ. Τρικκαίων

Βαθύς πόνος στον ώμο: τι μπορεί να σημαίνει και πώς αντιμετωπίζεται

Βαθύς πόνος στον ώμο: τι μπορεί να σημαίνει και πώς αντιμετωπίζεται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd