TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο νέο δρόμο του κυκλικού κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων

Σεπ 1, 2022
in Featured, slider, Τοπικά
Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο νέο δρόμο του κυκλικού κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων
Share on FacebookShare on Twitter

Η γέφυρα και  οι οδικές προσβάσεις στον κυκλικό κόμβο του Διαλεχτού Τρικάλων αποτελούν ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθόσον, αφ’ ενός μεν με την βελτίωση του οδικού δικτύου εξυπηρετείται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις σύγχρονες οδικές προδιαγραφές μεγάλος αριθμός βαρέων και επιβατικών οχημάτων, αφ’ ετέρου δε η νέα γέφυρα, μήκους 104,5 m, εξασφαλίζει επαρκή υδραυλική διατομή για την ομαλή διέλευση της πλημμυρικής παροχής του Πηνειού ποταμού,καθώς η υφιστάμενη γέφυρα κατασκευασμένη πάνω σε εδαφική στένωση της κοίτης, παρουσιάζει πολύ μικρότερη και ανεπαρκή παροχετευτικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές με αποτέλεσμα την συχνή υπερχείλιση της ροής στις παρακείμενες περιοχές, την αυξημένη ταχύτητα ροής και τις βλάβες στις κατάντι κατασκευές. Πρόκειται για δύσκολο έργο κατά την κατασκευή, καθώς κατασκευάστηκε στον Πηνειό ποταμό με πλημμύρες κατά τη διάρκεια κατασκευής της γέφυρας αλλά και σε περιοχή με μεγάλη κυκλοφορία βαρέων κι επιβατικών οχημάτων, όπου κατέστη αναγκαίο, για την διευκόλυνση των κυκλοφορούντων οχημάτων να γίνονται εργασίες παράλληλα με την διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη από τις  29/8/2022 οι εργασίες αποκατάστασης  του νέου δρόμου  που  κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον κυκλικό κόμβο στην γέφυρα Διαλεχτού Τρικάλων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα,  δίνοντας  λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω εισροής υδάτων, δεδομένου ότι ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία προτού ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών ασφαλτόστρωσης,  προκειμένου να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες μετακίνησης κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων:

Το σύνολο του οδικού δικτύου στην περιοχή της γέφυρας, ήτοι κυκλικοί κόμβοι και λοιπά οδικά τμήματα, δόθηκαν στην κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας, χωρίς την κατασκευή του ασφαλτοτάπητα και του οδικού φωτισμού στην γέφυρα και μετά την κατασκευή του επιχώματος  στο λοιπό οδικό δίκτυο, χωρίς να κατασκευασθούν οι στρώσεις υπόβασης και βάσης από θραυστό υλικό και η στρώση του ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία κυκλοφορία αποτελούνταν από μεγάλο αριθμό βαρέων αλλά και επιβατικών οχημάτων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την γειτνίαση των οδικών τμημάτων προς Μεγάρχη και προς Διαλεχτό με τάφρο συλλογής υδάτων από τον ανάντι της οδού λόφο συνέβαλε πιθανόν σε εισροή υδάτων εντός της οδού κατά την διάρκεια εκτέλεσης των κατασκευών, οι οποίες έγιναν στην τάφρο στα πλαίσια του έργου, κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας της οδού (τοιχείο αντιστήριξης, επενδεδυμένη τάφρος, φρεάτιο συλλογής και απομάκρυνσης υδάτων), με αποτέλεσμα τις καθιζήσεις στα βλαβέντα τμήματα της οδού, των οποίων το συνολικό μήκος ανέρχεται σε 60 m περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των κατασκευασθέντων οδικών τμημάτων περιλαμβανομένου και του μήκους της γέφυρας (104,5 m) ανέρχεται σε 750 m περίπου.

Επισημαίνεται ότι το έργο, ήτοι γέφυρα και οδικές προσβάσεις:

– αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθόσον, αφ’ ενός μεν με την βελτίωση του οδικού δικτύου εξυπηρετείται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις σύγχρονες οδικές προδιαγραφές μεγάλος αριθμός βαρέων και επιβατικών οχημάτων, αφ’ ετέρου δε η νέα γέφυρα, μήκους 104,5 m, εξασφαλίζει επαρκή υδραυλική διατομή για την ομαλή διέλευση της πλημμυρικής παροχής του Πηνειού ποταμού, καθώς η υφιστάμενη γέφυρα κατασκευασμένη πάνω σε εδαφική στένωση της κοίτης, παρουσιάζει πολύ μικρότερη και ανεπαρκή παροχετευτικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές με αποτέλεσμα την συχνή υπερχείλιση της ροής στις παρακείμενες περιοχές, την αυξημένη ταχύτητα ροής και τις βλάβες στις κατάντι κατασκευές

-δύσκολο έργο κατά την κατασκευή καθώς κατασκευάστηκε στον Πηνειό ποταμό με πλημμύρες κατά την κατασκευή της γέφυρας αλλά και σε περιοχή με μεγάλη κυκλοφορία βαρέων κι επιβατικών οχημάτων , όπου κατέστη αναγκαίο , για την διευκόλυνση των κυκλοφορούντων οχημάτων να γίνονται εργασίες παράλληλα με την διεξαγωγή της κυκλοφορίας , όπως προαναφέρθηκε.

Οι εργασίες τοποθέτησης των στύλων οδοφωτισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το έργο (ανωδομή γέφυρας -προσβάσεις) κατασκευάζεται με τις εργολαβίες:

  • 1ο ΕΡΓΟ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ , ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ(π.κ. 2013ΕΠ01700012),

ΥΠΟΕΡΓΟ 101:«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΑΛΕΧΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ», αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΚΩΤΟΥΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», προϋπολογισμού 1.900.000,00 € για εργασίες και Φ.Π.Α. και ποσού συμφωνητικού 1.042.133,84 € για εργασίες και Φ.Π.Α.

  • 2ο ΕΡΓΟ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ »

ΥΠΟΕΡΓΟ 119 : «ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΔΙΑΣΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΧΤΟΥ  »,  αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης «ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥΒΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», προϋπολογισμού 240.000,00 € για εργασίες και Φ.Π.Α. και ποσού συμφωνητικού 107.418,38 € για εργασίες και Φ.Π.Α.

  • 3ο ΕΡΓΟ: « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ , ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ, ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ »

ΥΠΟΕΡΓΟ 149 : «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης «ΓΚΕΚΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ», προϋπολογισμού εργασιών 248.000,00 € για εργασίες και Φ.Π.Α. και ποσού συμφωνητικού 104.160,00 € για εργασίες και Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν.4412/2016- άρθρα 170 και 172) για το έργο απαιτείται η διενέργεια προσωρινής και οριστικής παραλαβής, οι οποίες δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Το έργο δόθηκε στην κυκλοφορία μετά την περαίωση των εργασιών πλην της ολοκλήρωσης των εργασιών ηλεκτροφωτισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως προαναφέρθηκε.

Στο έργο τοποθετήθηκαν οι απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για να δοθεί το έργο σε χρήση δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

Η Υπηρεσία  έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δημοσίων έργων, ώστε να προχωρήσει στις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στα σημεία που διαπιστώθηκε βλάβη.

Επισημαίνεται ότι:

-Στις 8/8/2022 κατατέθηκε από την ανάδοχο Εργοληπτική Επιχείρηση η εργοταξιακή σήμανση εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης, η οποία εγκρίθηκε με την αρ. 318894/10-8-2022 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,

-Δεδομένου ότι μεσολάβησε το διάστημα διακοπής των εργασιών όλων των έργων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από 29/8/2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα.

-Οι κολώνες φωτισμού πρόκειται να τοποθετηθούν από την προαναφερομένη 3η εργολαβία με τίτλο: ΥΠΟΕΡΓΟ 149 : «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Για 6η συνεχόμενη φορά πρόεδρος των ΕΒΕ ο Βαγγέλης Αγγελάκης
Featured

Επανεκλέχτηκε ο Βαγγέλης Αγγελάκης στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ

Απρ 28, 2025
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»
Featured

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»

Απρ 28, 2025
Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Featured

Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Απρ 28, 2025
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Featured

Πρωτομαγιά: Μέτρα τροχαίας για ασφαλείς διαδρομές – μηδενική ανοχή στις επικίνδυνες παραβάσεις

Απρ 28, 2025
Blackout στο Eργατικό Kέντρο Τρικάλων-Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα
Τοπικά

ΕΚΤ: «Για άλλη μια χρονιά η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους χώρους δουλειάς»

Απρ 28, 2025
ΕΛΜΕΤ  – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/1 ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
Τοπικά

ΕΛΜΕ: Αυτό που δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ

Απρ 28, 2025
Next Post
Βόλος: «Φιλότιμος» κλέφτης επέστρεψε 8.000 ευρώ μετά από κλοπή

Βόλος: «Φιλότιμος» κλέφτης επέστρεψε 8.000 ευρώ μετά από κλοπή

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Μανίκας

Απεβίωσε ο Αριστοτέλης Μερτσιώτης

O Όμιλος των αδελφών Σαράντη εξαγόρασε την United Milk Company

O Όμιλος των αδελφών Σαράντη εξαγόρασε την United Milk Company

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd