TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Ολοκληρωμένο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Μαρ 10, 2019
in Uncategorized, Μαγειρική
Ολοκληρωμένο μενού για την Καθαρά Δευτέρα
Share on FacebookShare on Twitter

Τα κύρια υλικά που θα ψωνίσετε είναι: χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), καλαμαράκια κονσέρβας, ταραμάς, πατάτες, μελιτζάνες, φάβα, κολοκύθια και φυσικά μην ξεχάσετε λεμόνια.

Το μενού είναι το εξής: Χταπόδι σχάρας, καλαμαράκια κοκκινιστά, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, φάβα.

1) Χταπόδι σχάρας
Υλικά:

1 χταπόδι (καλά γουλισμένο αν είναι φρέσκο)
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Εκτέλεση:

Από το χταπόδι χρησιμοποιείτε μόνο τα πλοκάμια. Τα πλένετε και τα αλείβετε με λάδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά στη σχάρα, (σε χωνεμένα κάρβουνα ή στο γκριλ), για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Το σερβίρετε ζεστό με γαρνιτούρα τέταρτα λεμονιού.


2) Καλαμαράκια κοκκινιστά
Υλικά:

2 κουτιά καλαμαράκια (κονσέρβας)
1 φλιτζάνι λάδι
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 φρέσκιες ντομάτες, ώριμες για σάλτσα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πένα (κόκαλο) και τα σοτάρετε με το λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια σε μια ρηχή κατσαρόλα.
Όταν σωθεί το ζουμί τους προσθέτετε την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και λίγο νερό. Μπορείτε να προσθέσετε και το ζουμί της κονσέρβας για πιο πικάντικη γεύση.
Τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα σερβίρετε όπως είναι ή τα συνοδεύετε με ρύζι άσπρο, σπυρωτό που το έχετε βράσει σε νερό με αλάτι και το έχετε στραγγίξει.


3) Ταραμάς γενικά
Καλό θα είναι να αγοράσετε άσπρο ταραμά (γνήσιο) και όχι κόκκινο με χρωστικές. Έχει σαφέστατα τη φίνα γεύση του αβγοτάραχου αν το κοπανίσετε για να σπάσουν τα αβγά του.
Τρώγεται και σκέτος σε καναπεδάκια από κρακεράκια, ψωμί τοστ, φέτες λαγάνας, λεπτές φρυγανιές, παξιμαδάκια ολικής άλεσης και άλλα, ρίχνοντας λίγες σταγόνες λεμόνι από πάνω.


4) Ταραμοσαλάτα
Υλικά:

200 γραμ. ταραμά άσπρο
200 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
2 φλυτζάνια λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
2 λεμόνια (το χυμό τους)

Εκτέλεση:

Βάζετε στο γουδί τον ταραμά και με λίγες σταγόνες λάδι τον κοπανάτε αρκετά μέχρι να γίνει αλοιφή.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ψωμί, το λεμόνι, το κρεμμύδι και το λάδι, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε ελαφρά με το γουδοχέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζετε το μείγμα σε μπολ και γαρνίρετε με μαύρες ελιές.
Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί με πουρέ πατάτας. Για συνοδευτικό μπορείτε να τηγανήσετε ροδέλες κολοκυθιού ή φέτες αν είναι μικρά τα κολοκύθια, αφού πρώτα τα αλευρώσετε.


5) Μελιτζανοσαλάτα
Υλικά:

4 φλάσκες μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι λάδι
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελιές για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια. Τις ψήνετε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και αδειάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι.
Βάζετε την ψίχα σε ένα μπολ και την κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε το σκόρδο, κοπανισμένο, και ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ολοκληρώνετε ρίχνοντας και το χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε σε μπολ και γαρνίρετε με ροδέλες μαύρης ελιάς.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα από πάνω.


6) Φάβα
Υλικά:

500 γραμ. φάβα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.
Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει.
Βράζετε για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ακόμη ώρα. Όταν βράση η φάβα θα λιώσει.
Την περνάτε από ψιλό τρυπητό και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.

Βάζετε τη φάβα σε ρηχό μπολ και αφήνετε να κρυώσει.
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο λάδι, με ροδέλες λεμονιού και λίγη πάπρικα από πάνω.

πηγή: greekcook.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ:«Να δώσουμε κι εμείς τα δικά μας βραβεία»

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ:«Να δώσουμε κι εμείς τα δικά μας βραβεία»

Ανοσία για πολλά χρόνια μας εξασφαλίζουν τα εμβόλια

Ανοσία για πολλά χρόνια μας εξασφαλίζουν τα εμβόλια

Τρίκαλα: Το πρώτο καφέ – μπαρ με κατάλογο σε γραφή Μπράιγ

Τρίκαλα: Το πρώτο καφέ – μπαρ με κατάλογο σε γραφή Μπράιγ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd