Όλγα Αντωνίου: Η Τρικαλινή εκπαιδευτικός που… κατακτά τα media

Όλγα Αντωνίου… Δυναμική, όμορφη, νέα, γεμάτη όνειρα και σχέδια για το μέλλον… Μία παρουσία που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κερδίσει το τοπικό τηλεοπτικό κοινό μέσα από την εκπομπή της «Ζούμε μαζί» στον τηλεοπτικό σταθμό TV10, αλλά και να ανοίξει τα φτερά της στο χώρο των media. Έχει «άστρο» και κερδίζει το κοινό όπου εμφανίζεται. Την παρακολουθήσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «Κόκκινο Ποτάμι» που στάθηκε και η αφορμή για τη γνωριμία της με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη ο οποίος της έκανε «ποδαρικό» στην εκπομπή της, ακολούθησε η δυναμική είσοδος της εκπομπής της στα τοπικά τηλεοπτικά δρώμενα, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε και στην πρόσφατη εκπομπή «Στην υγειά μας βρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο όπου συμμετείχε. «Τα καλύτερα έπονται» μου λέει η ίδια σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.

Η Όλγα Αντωνίου είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα (με πτυχίο νηπιαγωγού και δασκάλας). Είναι πνεύμα ανήσυχο και δεν εφησυχάζει προσπαθώντας να διευρύνει συνεχώς τις γνώσεις της. Με το χώρο των media ενεπλάκη εδώ και πολλά χρόνια ξεκινώντας ως ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

«Θεωρώ πως η εξωτερική εμφάνιση ανοίγει την πρώτη πόρτα αλλά για να παραμείνεις πρέπει να παλέψεις και με την αξία σου να τα καταφέρεις, να αποδείξεις πως αξίζεις»

-Ζούμε μαζί… Όλγα, πρόκειται για την  εκπομπή που παρουσιάζεις στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Περί τίνος πρόκειται;

-Ζούμε μαζί… η εκπομπή μου… η δημιουργία μου… το μεράκι μου… η αγάπη μου… και πολλά ακόμη… Πρόκειται για μία ψυχαγωγική εκπομπή ποικίλης ύλης που περιέχει θέματα όπως συνεντεύξεις με εκλεκτούς καλεσμένους, θέματα υγείας και διατροφής, μόδα και ομορφιά, συμβουλές για μια χαρούμενη ζωή. Ήθελα να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περνάει κάποιος το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν τη δύσκολη Δευτέρα. Κι έτσι και έγινε! Πολλοί μου αναφέρουν πως μαζεύονται στα σπίτια τους με παρέες ή οικογενειακά και παρακολουθούν την εκπομπή πίνοντας το καφεδάκι τους! Αυτό που φανταζόμουν εξαρχής δηλαδή!

-Κάθε πότε προβάλλεται;

-Προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 19.30 από τον τηλεοπτικό σταθμό TV 10 Θεσσαλίας, live από το site μας www.tv10.gr καθώς και από τη σελίδα μας στο facebook TV 10 Θεσσαλίας, για μιάμιση ολόκληρη ώρα! Για όποιον όμως δεν έχει προλάβει να τη δει, είναι διαθέσιμη στο κανάλι μου στο YouTube, Olga Antoniou.

-Ως μαγκαζίνο η θεματολογία της έχει ευρύ φάσμα;

-Όπως προανέφερα είναι μία ευχάριστη εκπομπή με ευρύ φάσμα θεμάτων που κυρίως απευθύνεται στο σύγχρονο άνθρωπο, με θέματα που προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητα. Στόχος μου είναι να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό ανεξαρτήτου ηλικίας.

-Εσύ πως ασχολήθηκες με την τηλεόραση; Πως προέκυψε;

-Η ενασχόλησή μου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια ως ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ. Παρόλα αυτά φέτος το καλοκαίρι έμαθα εντελώς τυχαία πως το TV 10 ψάχνει νέους συνεργάτες. Έστειλα το βιογραφικό μου, με καλέσανε κι έτσι ξεκίνησε αυτή η συνεργασία. Έτυχε το σωστό timing!

-Είναι κάτι που σου άρεσε πάντα;

-Βέβαια! Είναι κάτι που είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και αν θέλεις περίμενα αυτή τη μέρα, ένιωθα πως θα έρθει, αργά ή γρήγορα. Είχα ένα προαίσθημα και να που επιβεβαιώθηκα.

-Θεωρείς ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα διαβατήριο σε αυτή τη δουλειά; Αρκεί μόνο αυτή;

-Θεωρώ πως η εξωτερική εμφάνιση ανοίγει την πρώτη πόρτα αλλά για να παραμείνεις πρέπει να παλέψεις και με την αξία σου να τα καταφέρεις, να αποδείξεις πως αξίζεις. Θεωρητικά με την εξωτερική εμφάνιση πάντα κερδίζεις τις πρώτες εντυπώσεις. Αν όμως στηρίζεσαι μόνο σ’ αυτή είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις σε ένα χώρο που απαιτεί και πολλά άλλα προσόντα.

-Ένας μικρός τηλεοπτικός σταθμός έχει τις δυνατότητες για μία τέτοιου είδους παραγωγή;

-Το εάν ο τηλεοπτικός σταθμός είναι μικρός η μεγάλος έχει σχέση με το τι εσύ θέλεις να καταφέρεις, τι εσύ θέλεις να πετύχεις. Εάν υπάρχει θέληση τότε το μόνο που κοιτάζεις είναι το στόχο σου και πως θα καταφέρεις να τον υλοποιήσεις. Με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα περιφερειακό κανάλι, εγώ ομολογώ πως στάθηκα τυχερή γιατί βρέθηκα δίπλα σε αξιόλογους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με στήριξαν. Και μιλάω για τους συνεργάτες μου που πλέον είμαστε οικογένεια. Μια «μικρή» οικογένεια!

«Η δημιουργία, η αγάπη του κόσμου, η αποδοχή, οι νέες προκλήσεις είναι σαν να ζω σε ένα όνειρο. Εφόσον έχουμε την υγεία μας, όλα τα όνειρα επιτυγχάνονται!»

-Πως θα έκρινες τα ΜΜΕ σε τοπικό επίπεδο;

Πάρα πολύ αξιόλογα! Κάνουν μία πολύ σημαντική δουλειά παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και στην συγκριτική πλειοψηφία προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τόπο μας και την επικαιρότητα.

-Θεωρείς ότι είναι βιώσιμα;

-Τι θα πει βιώσιμο στην Ελλάδα του 2020; Είμαι ένα κορίτσι που βγήκε στην αγορά εργασίας μέσα στην καρδιά της κρίσης, το 2014. Δούλευα και δουλεύω για να επιβιώσω. Θεωρώ πως όλα τα επαγγέλματα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουν τις εκάστοτε δυσκολίες τους.

-Ποιο είναι το όνειρό σου;

Το όνειρο μου… το όνειρο μου το ζω αυτή τη στιγμή! Κάθε μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Μέρα με τη μέρα βιώνω όλο και περισσότερη ευτυχία! Η δημιουργία, η αγάπη του κόσμου, η αποδοχή, οι νέες προκλήσεις είναι σαν να ζω σε ένα όνειρο. Εφόσον έχουμε την υγεία μας, όλα τα όνειρα επιτυγχάνονται!

-Θα ήθελες να εξελιχθείς σε αυτό το χώρο; Να προχωρήσεις;

Η εξέλιξη έρχεται μέρα με τη μέρα και είναι ένα προσωπικό στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου, να βελτιώνομαι και να τα καταφέρνω καλύτερα. Όπως με την εκπομπή μου που ξεκίνησε δειλά και τώρα πλέον έχει αγαπηθεί από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Θεσσαλίας, έτσι και εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη. Με αργά και σταθερά βήματα.

-Πρώτη εκπομπή με τον Μανούσο Μανουσάκη και παρουσία ως καλεσμένη στην εκπομπή «Στην υγεία μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου; Νομίζω ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις καλύτερο ξεκίνημα.

Ίσως ο κύριος Μανουσάκης να μου έφερε και λίγο γούρι… Αισθάνομαι τυχερή και παράλληλα ευλογημένη να γνωρίσω έναν τέτοιο αξιόλογο άνθρωπο που ανιδιοτελώς με δέχτηκε και με βοήθησε με τον τρόπο του. Η παρουσία μου στα γυρίσματα του σήριαλ «Κόκκινο Ποτάμι» μου άνοιξε το δρόμο για να κάνω την πρώτη μου συνέντευξη ως δημοσιογράφος στο «Ζούμε μαζί!» με το μεγάλο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη.

Από την άλλη χαίρομαι πολύ που βρέθηκα καλεσμένη στην διαχρονική εκπομπή του κύριου Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά» εκπροσωπώντας πρώτα την πόλη μου, που αγαπώ πολύ, τα Τρίκαλα και φυσικά το κανάλι μου TV 10 Θεσσαλίας. Παρέα με τους δύο συλλόγους που τιμούν τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας, τον Ασκληπιό και τον Χ.Ο.Τ. περάσαμε μία υπέροχη βραδιά και αυτό φάνηκε!

“Η εξέλιξη έρχεται μέρα με τη μέρα και είναι ένα προσωπικό στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου, να βελτιώνομαι και να τα καταφέρνω καλύτερα”

-Δημιούργησες υψηλές προσδοκίες… Τί να περιμένουμε στις επόμενες εκπομπές;

-Να περιμένετε σίγουρα πολλές εκπλήξεις γιατί τα καλύτερα έρχονται! Αυτά! Δεν θέλω να πω παραπάνω… αναμένετε!!!