Όλα έτοιμα για το ECOFashionFilmFestival στη Λάρισα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το «ECO FashionFilmFestival»που διοργανώνεται στη Λάρισα 1-3 Νοεμβρίουαπό την ARTFOOLSυπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίαςμε κεντρικό θέμα “Οικολογία και Μόδα”. Σύμβουλοι Διοργάνωσης του Φεστιβάλ είναι η Alpha Marketing.

Oι οικολογικές ανησυχίες της μόδας αποτυπώνονται στο λεγόμενο Κίνημα Ηθικής στη μόδα (ΕthicalFashionΜovement), το οποίο προωθεί ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, ραμμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια, με ειδικές επιδείξεις μόδας και προσιτές τιμές.

Ο ακτιβισμός για την προστασία του περιβάλλοντος ως τρόπος εκδήλωσης οικολογικής συνείδησης στο χώρο της μόδας, περνάει το μήνυμα  και στα ατελιέ πολλών σχεδιαστών και οίκων υψηλής ραπτικής. Εκτός από τα μικρά εργαστήρια μεγάλα ονόματα της μόδας,  φτιάχνουν ρούχα με υλικά από οργανικές καλλιέργειες, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, στηρίζοντας κοινότητες εργαζομένων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, η συλλογή υψηλής ραπτικής της LindaLoudermilk χειροκροτήθηκε. Η σχεδιάστρια από το ΛοςΑντζελες έδειξε ρούχα φτιαγμένα από νήμα καλαμποκιού, μπαμπού, σόγιας και φυκιού.

Τα παραπάνω αποτελούν τα  κίνητρα για τη διοργάνωση τουECO FashionFilmFestival.

Η πόλη της Λάρισας θα ζήσει τρεις ημέρες μεκινηματογραφικές προβολέςαφιερώματα και δρώμενα με θέμα τημόδα και τη σχέση της με την οικολογία.

Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερες από 35 ταινίες οι οποίες και θα προβληθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 31 Οκτώβρη

21:00 Πολυχώρος «Σεϋχέλλες»

HalloweenfashionpartyΜοδάτα ντυσίματα, μυστήριο και ατμοσφαιρική μουσική.

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2018/10/29/ola-etoima-gia-to-ecofashionfilmfestival-sti-larisa/