Όχι στη μετονομασία της οδού Απόλλωνος σε Άρη Βελουχιώτη

Απέρριψε την πρόταση για μετονομασία της οδού Απόλλωνος σε οδό Άρη Βελουχιώτη η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου Τρικκαίων. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Ιουνίου.

Η επιτροπή δεν εγκρίνει την πρόταση του Υπομνήματος για μετονομασία της οδού «Απόλλωνος» σε «Άρη Βελουχιώτη», τοποθέτηση του φανοστάτη όπου κρεμάστηκε το κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη και τοποθέτηση μαρμάρινης προτομής στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, καθώς στο Δήμο Τρικκαίων υπάρχει ήδη οδός με την ονομασία «Άρης Βελουχιώτης» και η Εθνική Αντίσταση έχει τιμηθεί με πολλούς τρόπους στο Δήμο Τρικκαίων.

Η απόφαση

Ειδικότερα η απόφαση της επιτροπής που τίθεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

1 . Εισηγείται να μην μετονομαστεί η οδός «ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ» σε «ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ»        (υπέρ της μετονομασίας ψήφισαν οι Β.Κάκλα & Κ.Τάσιος  )

2 . Εισηγείται να δοθεί το όνομα «ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» σε οδό της πόλης των Τρικάλων, χωρίς αυτή να είναι απαραίτητα η οδός «ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ» ( κατά της ονομασίας οδού ως «ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» ψήφισαν οι Απ.Παππάς & Κ.Ψύχος ).

3 .Εισηγείται να μην τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Ασκληπιού ο φανοστάτης που κρεμάστηκε το κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη ,  ( υπέρ της τοποθέτησης του φανοστάτη ψήφισε ο Κ.Τάσιος & λευκό η Β.Κάκλα για τους λόγους που ανέφερε στην τοποθέτησή της ) .

4 .Εισηγείται να μην τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με την προτομή του Άρη Βελουχιώτη        ( υπέρ της τοποθέτησης ψήφισε ο Κ.Τάσιος & λευκό η Β.Κάκλα για τους λόγους που ανέφερε στην τοποθέτησή της ) .