«Όαση» στη… Σωτήρα

Μία μικρή «Όαση» επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι κάτοικοι της Σωτήρας. Πριν από δύο χρόνια σε έκταση πίσω από το 22ο Δημοτικό Σχολείο φυτεύτηκαν δεκάδες δέντρα στο πλαίσιο δενδροφύτευσης που έγινε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας και με συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής (Σωτήρας κι Εργατικών Κατοικιών).

Περισσότερα από 400 δέντρα φυτεύτηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μία όαση πρασίνου. Ο Σύλλογος φρόντισε έκτοτε το χώρο και να… ζωντανέψουν τα φυτά. Στόχος είναι στο συγκεκριμένο σημείο να διαμορφωθεί ένα μικρό πάρκο. Ένα μικρό αλσύλλιο όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Πριν από λίγες μέρες ο Μορφωτικός Σύλλογος έκανε άλλο ένα βήμα. Κατασκεύασε  παγκάκια, τραπεζάκια κι ένα κιόσκι τα οποία και τοποθέτησαν στο χώρο όπου έχουν φυτευτεί τα δέντρα. Οι κάτοικοι θα μπορούν έτσι να κάνουν τον περίπατό τους και να περνούν λίγο χρόνο στο χώρο όπου όταν μεγαλώσουν τα δέντρα θα μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο αλσύλλιο.

Ο Σύλλογος

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας ιδρύθηκε το έτος 1983 από τους κατοίκους του συνοικισμού Σωτήρας Τρικάλων.  Σκοπoί του συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων, η καλλιέργεια της άμιλλας μέσα από ομαδικές δραστηριότητες η δημιουργία λαογραφικού πνευματικού κέντρου, ο εξωραϊσμός της περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη και διάσωση παλαιών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής:

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος            : Δημήτριος Κέμος

Αντιπρόεδρος     : Δήμητρα Κώστα

Γεν.Γραμματέας : Αναστάσιος Μπάλλας

Ειδ.Γραμματέας  : Μάκης Κολοβός

Ταμίας                :Μιχάλης Τσιρώνης

Μέλος                 :Βασίλης Ντουρντούνης

Μέλος                 :Σάκης Παπαβασιλείου