Ο Τρικαλινός Ορθοπαιδικός Γεώργιος Βαρσάνης ένας από τους 3 γιατρούς του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

O Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας που αναβιώνει ύστερα από 11 χρόνια στρέφει τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής ποδηλατικής κοινότητας στη χώρα μας μέσα από πέντε εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομές, που ξεκινούν από την Κρήτη, θα περάσουν από Καλαμπάκα και θα καταλήξουν στα Ιωάννινα. Ένας από τους 3 γιατρούς της διοργάνωσης είναι ο Τρικαλινός Ορθοπαιδικός Γεώργιος Βαρσάνης.Ο Γύρος έχει γίνει αιτία να αναπτυχθεί ένα τεράστιο ποδηλατικό δίκτυο που διατρέχει ολόκληρη τη χώρα αποσκοπώντας στην συμμετοχή ολοένα και περισσότερων πολιτών. Με το σλόγκαν «Αθληση – Ψυχαγωγία – Ασφάλεια – Μετακίνηση», ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά μία σταθερά αναπτυσσόμενη ευκαιρία για πολυεπίπεδη ανάπτυξη στα πρότυπα μεγάλων Γύρων που εδώ και χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Στην Ελλάδα ο στόχος είναι να εξελιχθεί σε έναν καινοτόμο τομέα που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των κοινωνιών.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας με συμμετοχές πολύ υψηλού επιπέδου ομάδων ξεκίνησε στις 26 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κυριακή 1 Μαίου / 5ο ΕΤΑΠ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα = 154,5 Χλμ

Το τελευταίο ετάπ, το «βασιλικό» του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίσης που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Η εκκίνηση λαμβάνει χώρα από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.
Διαδρομή: Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, αυχένα Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μαζιά (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας).