Ο Ρακοπόταμος του Δήμου Αγιάς με τη χρυσή άμμο και την εξωτική ομορφιά

Μια από τις  ωραιότερες ακτές της περιοχής. Έχει 3 παραλίες στην ανάπτυξη της.

Κάποτε ήταν αποκλειστικά για γυμνιστές! Σήμερα δίνεται αυτή η δυνατότητα να ελευθερωθείς» μόνο στην τρίτη και νότια παραλία της ακτής!

Στις άλλες δυο παραλίες που τις χωρίζει ένας βράχος που «σερβίρει» , το πράσινο αγγίζει πραγματικά την θάλασσα. Με σκιές που παίζουν με το φως, σε όλη την διάρκεια της ημέρας στα γαλαζοπράσινα νερά .Η χρυσή ψιλή άμμος που συναντάμε, δημιουργεί μια εξωτική εικόνα. Στην βόρεια παραλία έχει και την κατάληξη του το φαράγγι του Ρακοπόταμου, από όπου και το όνομα της, με συνεχόμενο νερό τους περισσότερους μήνες.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε την εξερεύνηση σε αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο και αν προλάβουμε μέσα από το νερό ή πάνω από τα βράχια θα βρούμε μια πριβέ αγκαλιά άμμου για μια βουτιά μακριά από όλους!

Πρόσβαση

Η παραλία του Ρακοποτάμου βρίσκεται σε μια απόσταση 8 χλμ. από τον Αγιόκαμπο με ασφάλτινη οδική σύνδεση. Στο τέλος προς τα νότια της παραλίας του Αγιοκάμπου θα πάρουμε την κατεύθυνση για Πολυδέντρι.

Στην συνέχεια θα περάσουμε την παραλία του Παπακώστα, συναντάμε  μια γέφυρα  που από κάτω της κρύβει ένα μονό τόξο παλιό γεφύρι και φτάνουμε στον οικισμό (λίγα σπίτια στον δρόμο).Στα δεξιά μας θα βρούμε χώρο στάθμευσης.

Για την παραλία θα πάρουμε τον τσιμεντόδρομο ή το μονοπάτι μέσα από τον οικισμό.

Υπηρεσίες

Οι μυρουδιές θα σας οδηγήσουν ανάλογα με την προτίμηση σας για φρέσκο ψάρι ή κρέας αλλά και να απολαύσετε καφέ ή το απεριτίφ σας πάνω στα βράχια. Έχει τρείς χώρους επισιτισμού και οργανωμένη παραλία.

Δραστηριότητες

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει canyοning  σε καταρράκτες μέχρι 30 μ και νεροτσουλήθρες στο  φαράγγι. Μπορείτε να αναζητήσετε τις πληροφορίες για οργανωμένη εξόρμηση ή μεμονωμένες καταβάσεις.