Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον Νίκο Καλοφύρη στην αφετηρία της μεγάλης αθλητικής διαδρομής του

Σε ζεστό κλίμα, στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, όπου αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Βασίλη Τζουμάκα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, τίμησε τον σπουδαίο αθλητή των χειμερινών αθλημάτων και του ορεινού τρεξίματος Νίκο Καλοφύρη του οποίου η αφετηρία της μεγάλης διαδρομής του είναι από την περιοχή.

Ο Καλοφύρης, που μίλησε με συγκίνηση για τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας και τη σπίθα ενασχόλησης του με τον Αθλητισμό, μετείχε των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1994 στο Λιλεχάμερ, σε έξι (6) Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ υπήρξε τρεις (3) φορές Βαλκανιονίκης στα 50χλμ (2002, 2003, 2006).

Εκ των πρωταγωνιστών του ορεινού τρεξίματος, ο Νίκος, ήταν 3ος στα Ιμαλάια το 2010, 2ος και 3ος αντίστοιχα στο Mont Blanc (100χλμ) το 2009 και 2010, μετέχει ανελλιπώς από το 2004 στο Olympus Marathon, καταγράφοντας νίκες και ρεκόρ, ενώ την προηγούμενη χρονιά (2019) ήταν 2ος στο Grossglogker της Αυστρίας στα 110χλμ.

Με τον Αθλητικό Όμιλο Μετσόβου, οργανώνει, από το 2013, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ελλάδα, το Ursa Trail (“Στα χνάρια της αρκούδας”), ενώ δεν παραλείπει να μετέχει σε σειρά αντίστοιχων διοργανώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.

Την απονομή στον Νίκο Καλοφύρη, έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Φώντας Χήτας.

Ξενάγηση στο χιονοδρομικό κέντρο Anilio Adventure Park 

Τα μέλη του ΠΣΑΤ είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπευθύνους του  Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου – «Anilio Adventure Park», για τις εγκαταστάσεις, τη μοναδική οργάνωσή τους και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολυπληθείς επισκέπτες (το χιονοδρομικό κέντρο απέχει μόλις 7 χλμ. από την έξοδο της Εγνατίας οδού) και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο τους χειμερινούς μήνες όσο και εκτός σεζόν

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους του Συνδέσμου τον  Βασίλη Τζουμάκα και την συνεργάτιδα του Μίλλυ Τσουμάνη. για τη φιλοξενία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις  του Χιονοδρομικού «Anilio Adventure Park».

 

 

 

 

 

 

 

πηγή : https://psat.gr/%ce%bf-%cf%80%cf%83%ce%b1%cf%84-%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%86/?fbclid=IwAR1hBTCwMoF75bxZLRHo05uDbiJwEYYI3eqX8DCeqhTzw_h5VaZopu4bdGI