TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Θεσσαλία

Ο πρώτος σύλλογος καλοφαγάδων, φίλων σούβλας και ψητών

Σεπ 29, 2021
in Θεσσαλία
Ο πρώτος σύλλογος καλοφαγάδων, φίλων σούβλας και ψητών
Share on FacebookShare on Twitter

Τον γύρο της Λάρισας κάνει τελευταία η είδηση για έναν σύλλογο καλοφαγάδων-κρεατοφάγων που δραστηριοποιούνται στην επαρχιακή πόλη αλλά και στα γύρω χωριά του Θεσσαλικού κάμπου, με στόχο την ανεύρεση του καλύτερου φαγητού και πιο συγκεκριμένα του καλύτερου πρόβειου κρέατος στα κάρβουνα. Προκειμένου να μάθουμε περισσότερα ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο του συλλόγου Φίλων σούβλας και ψητών, Βαλάντη Κοκοράβα, ο οποίος με πολύ χιούμορ μας εξηγεί τη φιλοσοφία αλλά και το πρωτόκολλο του συλλόγου, που βασίζεται βασικά στην αγάπη των μελών του για το φαγητό στις καλές ψησταριές.

«Σε κάθε τραπέζι μαζευόμαστε γύρω στα 20 άτομα μέσο όρο και καταναλώνουμε πάνω από 20 κιλά κρέας. Παραγγέλνουμε αποκλειστικά κρεατικά και συγκεκριμένα πρόβειο κρέας, πρόβεια παϊδάκια, λουκάνικα και κεμπάπ στα κάρβουνα και ποτέ δεν κάνουμε εξαιρέσεις για χοιρινό ή κοτόπουλο. Τα συνοδεύουμε με αλοιφές-γύρω στα 10 με 12 πιάτα τζατζίκι ή τυροσαλάτα και πατάτες. Δεν παραγγέλνουμε άλλα συνοδευτικά, ποτέ σαλάτες ούτε καν χωριάτικη. Ένα από τα καλύτερα γεύματα που θυμάμαι είναι όταν ψήσαμε και φάγαμε επί τόπου μια ολόκληρη προβατίνα 29 κιλών. Επίσης ποτέ δεν παίρνουμε μπίρες γιατί φουσκώνουν, μόνο χύμα λευκό κρασί και χωνευτικά αναψυκτικά, σόδες και κόλα. Κάποιοι μπορεί να πίνουν και δέκα κουτάκια μέχρι το τέλος του γεύματος.»

Όπως μαθαίνουμε από τον Βαλάντη ο σύλλογός τους υφίσταται από το 2014 αλλά πρόσφατα έφτιαξαν το γκρουπ τους στο facebook για να συντονίζουν καλύτερα την ανεύρεση της εκάστοτε ταβέρνας που θα επισκεφτούν, να ανταλλάζουν πληροφορίες για κρεατοφαγικά στέκια και να απαντούν στις ερωτήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Κάποιος θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει «μερακλήδες» food bloggers αλλά στην φιλοσοφία τους δεν ανήκει η δημοσίευση φωτογραφικού υλικού από τα λουκούλια γεύματα που κάνουν. Με την ως τώρα εμπειρία τους άραγε, ποιο είναι το βασικό συστατικό ώστε ένα κρέας να είναι νόστιμο;

«Το μυστικό σε κάθε περίπτωση είναι το μεράκι του ψήστη. Η πρώτη ύλη παίζει καθοριστικό ρόλο, για παράδειγμα πως σιτεύεται το ζώο το τελευταίο διάστημα ώστε να είναι μαλακό και αν είναι νεαρό ή μεγάλο σε ηλικία. Έπειτα το καλύτερο φαγητό και τους μάστορες του είδους όπως τους αποκαλούμε, βρίσκει κανείς στα πέριξ της πόλης. Με τους ψήστες έχουμε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης. Δεν γίνεται να μην μας προσέχουν άλλωστε καθώς ο λογαριασμός που κάνουμε σε κάθε ψησταριά ξεκινά από 500 ευρώ και μπορεί καμιά φορά να ξεπεράσει τα 700. Η παραμονή μας σε κάθε ταβέρνα διαρκεί γύρω στις 3 ώρες, από την στιγμή που έρθουν τα φαγητά βέβαια…εξαφανίζονται σε χρόνο ντετέ.» Λέει ο Βαλάντης στην ATHENS VOICE. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα η επιλογή της ταβέρνας γίνεται προσεκτικά μέρες πριν, όπως επίσης ακολουθείται και ελαφριά διατροφή ώστε να ευχαριστηθούν καλύτερα την επικείμενη κρεατοφαγική τους μάζωξη.

«Όλα τα μέλη του συλλόγου προσέχουμε την υγεία μας και κανείς δεν έχει πρόβλημα με το στομάχι ή την χοληστερίνη του. Αρχικά σκεφτήκαμε μήπως θέσουμε ορισμένους κανόνες αξιολόγησης προτού εντάξουμε κάποιο νέο μέλος στην ομάδα μας, μετά όμως καταλήξαμε πως το φαγητό είναι κάτι το τόσο ωραίο, που γιατί να μην έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει οποιοσδήποτε στα τραπέζια που κάνουμε; Μακάρι να μας ακολουθούσαν και γυναίκες!»

 

Γράφει η Κατερίνα Καμπόσου
ΠΗΓΗ: athensvoice.gr
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Φωτιά σε αστικό λεωφορείο – Μεγάλη «μάχη» από τις πυροσβεστικές δυνάμεις (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλία

Φωτιά σε αστικό λεωφορείο – Μεγάλη «μάχη» από τις πυροσβεστικές δυνάμεις (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ιούλ 2, 2025
Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο για την 18χρονη Ελένη (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλία

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο για την 18χρονη Ελένη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ιούλ 2, 2025
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το φονικό «χαλί»: Χτυπιόταν δεξιά – αριστερά σαν μια κούκλα
Θεσσαλία

Ένοχοι η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ και ο χειριστής για τον θάνατο της 14χρονης Σεράινας

Ιούλ 2, 2025
Ξέφυγαν οι απατεώνες – Έφτιαξαν σενάριο… Χόλιγουντ για να πάρουν από γυναίκα 8.000 ευρώ και χρυσαφικά!
Θεσσαλία

Ξέφυγαν οι απατεώνες – Έφτιαξαν σενάριο… Χόλιγουντ για να πάρουν από γυναίκα 8.000 ευρώ και χρυσαφικά!

Ιούλ 2, 2025
Πωλητήρια μικρομεσαίων λόγω χρεών
Θεσσαλία

Πωλητήρια μικρομεσαίων λόγω χρεών

Ιούλ 2, 2025
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το φονικό «χαλί»: Χτυπιόταν δεξιά – αριστερά σαν μια κούκλα
Θεσσαλία

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το φονικό «χαλί»: Χτυπιόταν δεξιά – αριστερά σαν μια κούκλα

Ιούλ 2, 2025
Next Post
Με αυτό το ζώδιο θα ζήσεις τον καρμικό έρωτα!

Με αυτό το ζώδιο θα ζήσεις τον καρμικό έρωτα!

Lusserbullar

Lusserbullar

Με αυτό το ζώδιο θα ζήσεις τον καρμικό έρωτα!

Με αυτό το ζώδιο θα ζήσεις τον καρμικό έρωτα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd