TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Ο Πέτρος βρήκε τον παράδεισό του σε ένα από τα μεγαλύτερα Βλαχοχώρια

Οκτ 26, 2024
in Featured, slider, Αφιερώματα
Ο Πέτρος βρήκε τον παράδεισό του σε ένα από τα μεγαλύτερα Βλαχοχώρια
Share on FacebookShare on Twitter

Πέτρος, μετά από 15 χρόνια εργασίας στον κλάδο της εστίασης στα Τρίκαλα, έψαχνε έναν τρόπο διαφυγής από τη ζωή στην πόλη. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε το 2023, όταν έμαθε πως είναι διαθέσιμο το παλιό κοινοτικό κατάστημα στο χωριό Περιβόλι Γρεβενών. Μετακόμισε λοιπόν με τη σύζυγό του σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Βλάχων στην Ελλάδα, που όμως τον χειμώνα φιλοξενεί μόνο 10 κατοίκους, ανακαίνισαν ολικά το εστιατόριο και άνοιξαν τον ξενώνα «Αρκουδόρεμα» στην πλατεία του χωριού.

Έναν χρόνο μετά, αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του.

Το Περιβόλι βρίσκεται 45 χλμ. από την πόλη των Γρεβενών, είναι χτισμένο στις πλαγιές της οροσειράς της βόρειας Πίνδου, στα όρια Μακεδονίας και Ηπείρου, και έχει υψόμετρο που ξεκινάει από τα 1.260μ. και φτάνει ως τα 1.450. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Βλάχων στην Ελλάδα, με 900 σπίτια και πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει τους 3.000 κατοίκους. Τον χειμώνα το σκηνικό αλλάζει και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 10 –προς το παρόν–, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται ευχάριστα.

«Στο Περιβόλι εγκατασταθήκαμε με τη γυναίκα μου, Μαρία, τον Δεκέμβριο του 2023, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν και ανοίξαμε το εστιατόριό μας, μετά από ολική ανακαίνιση, και τον ξενώνα “Αρκουδόρεμα” στην πλατεία του χωριού.

Το Περιβόλι βρίσκεται στην καρδιά της Βάλια Κάλντα, του πιο όμορφου και άγριου Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, που το όνομά του σημαίνει ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα και η έκτασή του φτάνει τα 69.000 στρέμματα.

Για πάνω από 15 χρόνια εργαζόμουν στον κλάδο της εστίασης στην πόλη των Τρικάλων και έψαχνα έναν τρόπο να φύγω από την πόλη και να δραστηριοποιηθώ σε έναν ήρεμο και όμορφο τόπο. Πληροφορήθηκα ότι το παλιό κοινοτικό κατάστημα του χωριού είναι κλειστό και ελεύθερο. Αυτό ήταν αρκετό για να παρθεί η απόφαση να αφήσουμε την πόλη και να έρθουμε στο Περιβόλι να κάνουμε την προσπάθειά μας και το όνειρό μας πραγματικότητα. Σήμερα, μετά από έναν χρόνο λειτουργίας, έχω να σας πω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση.

Το Περιβόλι βρίσκεται στην καρδιά της Βάλια Κάλντα, του πιο όμορφου και άγριου Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, που το όνομά του σημαίνει ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα και η έκτασή του φτάνει τα 69.000 στρέμματα. Εδώ βρίσκουμε ένα υπέροχο δάσος με τα μαύρα και κόκκινα πεύκα, όπως και τα ρόμπολα, ένα μοναδικό είδος λευκόδερμης πεύκης με ηλικία που κυμαίνεται στη μία χιλιετία, το οποίο είναι και προστατευόμενο.

CHECK Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών
Ένας περίπατος στο χωριό είναι η βόλτα που χρειάζεται κανείς για να καθαρίσει το μυαλό του και να ηρεμήσει πραγματικά. Φωτ.: Γιώργος Λιοπέτας

Η Βάλια Κάλντα αποτελεί καταφύγιο για κάθε λογής άγρια ζώα, αρκούδες, ζαρκάδια, αγριόγιδα και άλλα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα κρύα αλλά υπέροχα νερά του Αρκουδορέματος, που είναι στο κέντρο της κοιλάδας και έχει όμορφες βάθρες που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων που διασχίζουν όλη την κοιλάδα.

Ένας περίπατος στο χωριό αλλά και στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και χρονολογείται στις αρχές 17ου αιώνα, με τα τεράστια πλατάνια γύρω του, είναι η βόλτα που χρειάζεται κανείς για να καθαρίσει το μυαλό του και να ηρεμήσει πραγματικά.

Οι μανιταροκεφτέδες με μαγιονέζα τρούφας που φτιάχνει ο Στέλιος στην κουζίνα του είναι πλέον η «σημαία» του εστιατορίου μας. Το σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο, τα πρόβεια παϊδάκια, το αγριογούρουνο στιφάδο και πολλά άλλα φαγητά που θυμίζουν μαγειρέματα της γιαγιάς είναι λίγα από τα πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει στο εστιατόριό μας.

Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών
Η Βάλια Κάλντα αποτελεί καταφύγιο για κάθε λογής άγρια ζώα, αρκούδες, ζαρκάδια, αγριόγιδα και άλλα. Φωτ.: Γιώργος Λιοπέτας

Τα νεότερα χρόνια οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού κατά τους χειμερινούς μήνες ήταν μόνο ο φύλακας με τη σύζυγό του, αλλά εδώ και 7 χρόνια εγκαταστάθηκε εδώ με τη γυναίκα του ο Μιχάλης Μούχας, που έχει καταγωγή από το Περιβόλι. Ο Μ. Μούχας κατάφερε να δώσει ζωή στο χωριό με την παρουσία του εδώ χειμώνα-καλοκαίρι, να κρατάει τους δρόμους ανοιχτούς τους χειμερινούς μήνες, να βοηθάει περαστικούς και πολλά άλλα, που μόνο κάποιος σαν τον Μιχάλη, που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά της, μπορεί να κάνει. Είναι ένας πρέσβης του χωριού. Έτσι, αρκετοί χωριανοί βρίσκουν αφορμή να επισκέπτονται το Περιβόλι καθ’ όλη τη διάρκεια χρόνου. Ο Μ. Μούχας είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους του χωριού.

Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα για εμάς, βρίσκουμε σιγά σιγά τα επαγγελματικά πατήματά μας και η ζωή στο χωριό έχει μόνο καλά και καθόλου εμπόδια. Προνοούμε για τρόφιμα, ξύλα και ό,τι μπορεί να χρειαστούμε κατά τους χειμερινούς μήνες και έτσι είμαστε αυτόνομοι και έτοιμοι πάντα να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες.

Το να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον σού δίνει τη δυνατότητα να δώσεις σημασία στα απλά και στα σημαντικά για τον άνθρωπο πράγματα, όπως είναι η επαφή με τη φύση, η συναναστροφή με αγνούς ανθρώπους και η ηρεμία της ψυχής που λείπει από τους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις.

Σε μένα δεν λείπει κάτι, γιατί η απόφαση να ζήσω στο Περιβόλι ήταν ξεκάθαρα συνειδητή και γενικά νιώθω χορτάτος από τη ζωή στην πόλη και τις «ευκολίες» της. Αν θες, όλα λύνονται και προσπερνιούνται.

Δεν θα άλλαζα κάτι, λοιπόν, αλλά θα ήταν μεγάλη βοήθεια για όλους εμάς, που δραστηριοποιούμαστε και μένουμε μόνιμα σε απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, η πολιτεία να μας υπολογίζει και να μας μετράει διαφορετικά από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών
Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Λιοπέτας
Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών
Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Λιοπέτας

Το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης κίνησης στο χωριό και στο μαγαζί, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χρόνος. Σε αντίθεση με τον χειμώνα, που η κίνηση είναι κατά κύριο λόγο τα Σαββατοκύριακα και οι καθημερινές είναι ιδανικές για βόλτες στο δάσος, στα βουνά και στις ομορφιές του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Μια κλασική συνήθεια-απόλαυση είναι το τσιπουράκι με εκλεκτούς μεζέδες μπροστά από το επιβλητικό πετρόκτιστο τζάκι που έχουμε στο εστιατόριό μας.

Για να εγκατασταθεί κανείς σε ένα τέτοιο μέρος θα πρέπει να του αρέσει πραγματικά και όχι απλώς να είναι μια διαφυγή από τα “προβλήματα” της πόλης. Επίσης, το πιο σημαντικό είναι να λύσει το βιοποριστικό του, για να μπορέσει να έχει διάρκεια η παραμονή του εδώ. Οι δυνατότητες είναι πολλές και η προοπτική του τόπου είναι μόνο ανοδική. Ο κόσμος όλο και πιο συχνά πλέον επιλέγει τις ορεινές διακοπές, όπως και το να δραστηριοποιηθεί στα όμορφα και μοναδικά βουνά της χώρας μας».

Ο Πέτρος Κέλλας βρήκε τον παράδεισό του στο Περιβόλι Γρεβενών
Για να εγκατασταθεί κανείς σε ένα τέτοιο μέρος θα πρέπει να του αρέσει πραγματικά και όχι απλώς να είναι μια διαφυγή από τα «προβλήματα» της πόλης. Φωτ.: Γιώργος Λιοπέτας

Instagram: @arkoudorema.perivoli

Facebook: arkoudorema.perivoli 

ΠΗΓΗ: lifo.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Θλίψη στα Τρίκαλα για τον ξαφνικό θάνατο του εμπόρου Γιάννη Τέα
Featured

Θλίψη στα Τρίκαλα για τον ξαφνικό θάνατο του εμπόρου Γιάννη Τέα

Απρ 25, 2025
Βραδινός συμβολικός περίπατος στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής
Featured

Βραδινός συμβολικός περίπατος στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Απρ 24, 2025
Έφυγε από τη ζωή ο τ. Δήμαρχος Μουζακίου Θεοδόσης Καφφές
Featured

Έφυγε από τη ζωή ο τ. Δήμαρχος Μουζακίου Θεοδόσης Καφφές

Απρ 24, 2025
Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων
Featured

Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων

Απρ 24, 2025
Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης
Featured

Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης

Απρ 24, 2025
Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών
Featured

Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών

Απρ 24, 2025
Next Post
Το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΔΕ

Το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΔΕ

«Σύγχρονη μουσική & ηχητική τέχνη»: μία σημαντική γιορτή της σύγχρονης τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

«Σύγχρονη μουσική & ηχητική τέχνη»: μία σημαντική γιορτή της σύγχρονης τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Ένα ιστορικό ρολόι που σε προκαλεί να χαλαρώσεις και να ζήσεις τη στιγμή σε “Ώρα Friedberg” | Για τους λάτρεις των ασυνήθιστων αξιοθέατων και της vintage γοητείας

Ένα ιστορικό ρολόι που σε προκαλεί να χαλαρώσεις και να ζήσεις τη στιγμή σε "Ώρα Friedberg" | Για τους λάτρεις των ασυνήθιστων αξιοθέατων και της vintage γοητείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd