“Ο μόνος αγώνας που θα χάσετε θα είναι αυτός που δεν θα δώσετε”… Το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Τσιακάρα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων 2022

Πριν λίγες μέρες ο Νίκος Τσιακαρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Βετερανων!!! Ο ίδιος στέλνει στους μαθητές του ΑΠΣ ένα συγκινητικό μήνυμα παροτρύνοντάς τους να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Ειδικότερα, ο Νίκος Τσιακάρας αναφέρει τα ακόλουθα:
Για τα παιδιά… τους μαθητές μας!
….. από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων 2022
Αυτό το άρθρο θα είναι κάποιο άρθρο- υπενθύμιση για όλους όσους επιχειρούν να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους.
Πριν μερικές ημέρες διεξήχθη στο Plovdiv της Βουλγαρίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων πάλης 2022 με τη συμμετοχή 76 χωρών και 1200 περίπου αθλητών.
Στους αγώνες αυτούς συμμετείχε κι ο υπογράφων, ένας από τους προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα.
Μετά από προετοιμασία η επίδοση στους αγώνες ήταν πολύ ευχάριστη και το αποτέλεσμα…. επίσης.
Έπειτα από χρόνια ξανά στις παλαίστρες των αγώνων, με παλιούς συναθλητές και τα κυρίαρχα θετικά συναισθήματα: χαρά (από τις πιο όμορφες εμπειρίες), ευγνωμοσύνη (εκτίμηση γι’ αυτά που έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσω τους μαθητές μας), ηρεμία-γαλήνη (όταν το μυαλό δεν ανησυχεί…), ενδιαφέρον (να μάθουμε καινούρια πράγματα), ελπίδα (στις δύσκολες συνθήκες), δέος (όταν νιώθουμε όλο μας το είναι να δονείται ), υπερηφάνεια (όταν έχουμε δουλέψει σκληρά για τη ΣΤΙΓΜΗ), διασκέδαση (να μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές ), έμπνευση (να ξεπερνάς το καθημερινό και να βλέπεις καλύτερες πιθανότητες σε κάτι),…. αγάπη (που περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα).
Με πίστη και προσήλωση στις επιταγές του “ευ αγωνίζεσθαι” και της αθλητικής παράδοσης βασική επιδίωξη είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, να ενστερνιστούν την αξία της διά βίου άσκησης και να την καταστήσουν ως αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής τους.
Προχωρήστε λοιπόν παιδιά μας, χωρίς να αφουγκράζεστε, των άλλων τους θορύβους και να είστε σίγουροι πως ο μόνος αγώνας που θα χάσετε θα είναι μόνο αυτός που δεν θα δώσετε.
Και αν απογοητεύεστε, αν δεν πιστεύετε στα λόγια… στα λόγια μου, τότε σας παραπέμπω στον Κ. ΚΑΒΑΦΗ:…. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις….
Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό το ταξίδι που ζούμε όλοι μαζί!!
Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας