Ο Δήμος Μουζακίου βράβευσε την Έλενα Παπαρίζου για την προσφορά της – Ανταπέδωσε με χορό και τραγούδι (+Φώτο +Βίντεο)

Σε βράβευση της Έλενας Παπαρίζου για την προσφορά της στη μουσική και την ανάδειξη της χώρας μας διεθνώς προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου ο Δήμος και η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ. Μουζακίου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μουσικού Πολιτισμού με θέμα «Παραδοσιακό Χορωδιακό Τραγούδι – Παραδοσιακοί Χοροί».

Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα που έλκει την καταγωγή της από την Οξυά και τη Βατσουνιά του Δήμου Μουζακίου είναι γνωστή για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την περιοχή μας, περιοχή όπου περνούσε τα καλοκαίρια της μικρό παιδί όταν ερχόταν για τις διακοπές της από τη Σουηδία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τόσο ο Δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός όσο και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ. Μουζακίου Φ. Τσιρογιάννη μίλησαν με θερμά λόγια για την Έλενα Παπαρίζου τονίζοντας τη μεγάλη προσφορά της στη μουσική αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την περιοχή του Μουζακίου για την οποία πάντα όπου σταθεί και βρεθεί θα μιλήσει με θερμά λόγια. Παράλληλα αναφέρθηκαν στον επαγγελματισμό που τη διακρίνει καθώς ακόμα και στη συγκεκριμένη εκδήλωση αφιέρωσε πολύτιμο προσωπικό χρόνο για να βρεθεί κοντά στα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια που θα παρουσιάζαν.

Η ίδια λίγο πριν τη βράβευσή της από το Δήμαρχο Μουζακίου ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε τονίζοντας πως είναι περήφανη για αυτό τον τόπο που τον έχει μέσα στην καρδιά της. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση η ανθοδέσμη που της προσέφερε ο θείος της για τον οποίο πάντα μιλά με ιδιαίτερη αγάπη.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου με χορωδιακές και χορευτικές ομάδες να παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα με τη μουσική συνοδεία καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το κλαρίνο του ο Βασίλης Κωσταρέλος αναγκάζοντας τόσο την ίδια όσο και το Δήμαρχο Μουζακίου να σύρουν το χορό…

Ακολούθησαν κατά σειρά στο κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομονάστηρου Τρικάλων, το χορευτικό του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου “Χοροστάτες” Λαμίας, η χορωδία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, το χορευτικό του Λαογραφικού και Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Καρδίτσας “Θεσσαλικό Χοροστάσι”, το χορευτικό του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου “Οι Γόμφοι”, χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, παιδικό χορευτικό τμήμα από το Μουζάκι και η μικτή χορωδία Δήμου Παλαμά έκλεισε το πρόγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Μουσικού Πολιτισμού συνεχίζεται και την επόμενη Κυριακή (19/5) με τη Δημοτική Φιλαρμονική του Μουζακίου να παρουσιάσουν ποικίλο ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής. Καλεσμένοι φέτος είναι η Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και η Δημοτική Φιλαρμονική Τεμπών που θα παρουσιάσουν μέρος της δουλεία τους σε μια μοναδική για το φιλόμουσο κοινό του Μουζακίου.

πηγή :https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF?fbclid=IwAR1YGnVYt3r5aKd0-aZVHM89A0q9tFVaZIku2A_VsI_O_7XMkABY6rnDM4I