Ο απόλυτος οδηγός καθαρισμού των χαλιών μας

Κάθε σπίτι είναι επιρρεπές σε λεκέδες από καφέ ή βρομιές από παπούτσια. Είναι αναπόφευκτο. Αλλά σημασία έχει το πώς θα αντιμετωπίσετε τον λεκέ. Εμείς θα σας δείξουμε τη μέθοδο που ενέκρινε ο εμπειρογνώμονας, από το Εργαστήριο Καθαριότητας του Ινστιτούτου Good Housekeeping Institute, για το πώς να καθαρίσετε τα χαλιά που έχουν κοινές ξεραμένες λεκέδες, όπως το κόκκινο κρασί, τη σάλτσα, τη λάσπη, βρομιές από τα σκυλιά και άλλα.

1.Πάρτε 2 άδεια μπουκάλια σπρέι και γεμίστε το ένα με κρύο νερό. Στο άλλο βάλτε 1/4 καθαριστικό πιάτων και 1 φλ. ζεστό νερό.

2.Ψεκάστε το διάλυμα του απορρυπαντικού σε ένα απορροφητικό πανί (όχι κατευθείαν στο χαλί – δεν θέλετε να το βρέξετε πάρα πολύ) και καθαρίστε το επιτόπου. Καθώς ο λεκές διαλύεται, απομακρύνετε τον με ένα καθαρό κομμάτι υφάσματος. Συνεχίστε να εφαρμόζετε και να απομακρύνετε  με αυτόν τον τρόπο μέχρι να φύγει ο λεκές.

3.Ψεκάστε ένα άλλο ύφασμα με το κρύο νερό και χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το διάλυμα απορρυπαντικού από το χαλί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε και πάλι ένα στεγνό πανί.

4.Βάλτε μια στοίβα από χαρτοπετσέτες στο σημείο και τοποθετήστε ένα βαρύ δοχείο στην κορυφή. «Αφήστε το ολόκληρη τη νύχτα – έτσι οι πετσέτες θα απορροφήσουν τυχόν υπολείμματα λεκέδων βαθιά στο χαλί. Το πρωί, ανακινήστε τις ίνες με τα δάχτυλά σας και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα», λέει ο Forte.

Πώς να διατηρήσετε το χαλί σας καθαρό

Φρεσκάρετε τα σημεία που πατιούνται περισσότερο

Η καλύτερη λύση για εύκολο καθάρισμα είναι η χρήση σόδας. Απλώστε την πάνω στο χαλί, αφήστε να δράσει, τρίψτε λίγο εάν χρειάζεται και απομακρύνετε με την ηλεκτρική σκούπα.

Κρατήστε τη βρωμιά έξω

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τον κανόνα «χωρίς παπούτσια» μέσα στο σπίτι. Τοποθετήστε επιπλέον παντόφλες ή σαγιονάρες κοντά στην πόρτα σας και ενθαρρύνετε τα μέλη της οικογένειας να τις χρησιμοποιούν. Αφήστε μια σκούπα σε ένα ντουλάπι κοντά στην είσοδο για να μαζεύετε τη βρωμιά πριν να μπει στο σπίτι και βάλτε ένα χαλάκι εισόδου έξω από την πόρτα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να σκουπίζετε τα πόδια σας προτού πάτε μέσα.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή:http://babyradio.gr/special-tips/o-apolitos-odigos-katharismou-ton-chalion-mas/