Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι της Αργυρώς Μουντάκη

Ρώµη. Ένας Ρωµαίος σκλάβος καταδιώκεται επειδή δραπέτευσε από το σκληρό αφεντικό του. Ένα τραυµατισµένο λιοντάρι βρίσκεται στον δρόµο του, κι ο Ανδροκλής, ο ήρωάς µας, αντί να αποµακρυνθεί τρέχοντας, το προστρέχει και το βοηθάει να θεραπευτεί.

Μια σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάµεσα στον άνθρωπο και το άγριο ζώο. Πότε θα έχει το λιοντάρι την ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό στον Ανδροκλή; Και θα το κάνει; Ο συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος θρύλος του Ανδροκλή που γοήτευσε πολλές γενιές παιδιών παγκοσµίως µιλάει στην καρδιά µας µέσα από την ουσία των µηνυµάτων του.
Η σειρά Ζωντανοί Θρύλοι είναι εµπνευσµένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσµου, που ζουν ακόµα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Αργυρώ Μουντάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και σπούδασε γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία. Στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου πανεπιστήμιου εκπονεί διδακτορικό με θέμα το λαϊκό παραμύθι. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γερμανικών. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά σχετικά με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Από το 2016 έχει τον διαδικτυακό ιστότοπο www.parents24.gr, που αφορά γονείς και παιδιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Βιβλία της εκδίδονται από το 2005.