Ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη των Τρικάλων (φωτό-video)

Με αλλαγές και μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αλλά και ζέστη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα. Ωστόσο ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το μυστήριο του αγιασμού των υδάτων ήταν αρκετός.

Οι τολμηροί που βούτηξαν στα κρύα νερά του Ληθαίου για να πιάσουν το Σταυρό ήταν 5 άνδρες. Τον Σταυρό έπιασε ο Γιώργος Σούλτης ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που έπιασε το Σταυρό καθώς αυτή ήταν η όγδοη φορά του. Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος του φόρεσε το χρυσό σταυρό που εθιμικά προσφέρεται σε όποιον πιάνει τον Σταυρό των Θεοφανείων και του έδωσε την ευλογία του κι ο ίδιος ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο και να περάσει η πανδημία.

Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε Λιτανευτική Πομπή με αφετηρία τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Γέφυρα της Πόλης για την Ακολουθία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος μετά την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου μετέβη στην Κεντρική Γέφυρα της Πόλης με αυτοκίνητο και η τέλεση του   Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε λιτά.