Νύχια: κάνε ένα διάλειμμα

Τα νύχια σου χρειάζονται ένα διάλειμμα από τις βαφές με τα βερνίκια ή τις επιστρώσεις σε περίπτωση που έχεις τεχνητά.

Ξέβαψε τα νύχια σου και θα το διαπιστώσεις και μόνη σου. Όσες βάσεις και αν έχουν επιστρωθεί αρχικά, τα νύχια σου έχουν κιτρινίσει (στην καλύτερη περίπτωση) από τα χρώματα. Στην περίπτωση μάλιστα που είναι τεχνητά νύχια, παθαίνεις ένα μικρό σοκ όταν αποκαλύπτεται η φθορά που έχει γίνει πάνω στο δικό σου νύχι. Το καλοκαίρι, λοιπόν, και ειδικά η περίοδος των διακοπών ενδείκνυται για αυτό το διάλειμμα. Οι λόγοι είναι αρκετοί…

Αν βάφεις τα νύχια σου με απλό βερνίκι, στις διακοπές θα πρέπει να είσαι μέρα παρά μέρα με το ασετόν και το βερνίκι στο χέρι για να διορθώνεις τις φθορές. Το αλάτι της θάλασσας, τα παιχνίδια με τις ρακέτες και γενικά όλη αυτή η «ταλαιπωρία» δεν είναι ό,τι καλύτερο για το μανικιούρ σου. Από την άλλη αν έχεις κάνει ημιμόνιμο βερνίκι που δεν παθαίνει τίποτα στη θάλασσα, πρέπει όταν αρχίσει να φαίνεται ότι τα νύχια σου μεγάλωσαν, να βρεις εκεί που είσαι το κατάλληλο μέρος για να πας να τα συνεφέρεις, αφού όπως ξέρεις, δεν γίνεται να το αφαιρέσεις μόνη σου… Όσο για τα τεχνητά; Εκεί να δεις party. Αν σου σπάσει τεχνητό νύχι και βρίσκεσαι στις παραλίες της Γαύδου, δεν είμαστε σίγουρες ότι θα βρεις «επείγοντα» για να σπεύσεις.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αφήσεις τα νύχια των χεριών σου στα φυσικά τους… Βεβαίως, φυσικά νύχια δεν είναι τα απεριποίητα. Αυτό που σου προτείνουμε είναι, μια μέρα πριν ξεκινήσεις τις διακοπές, να περιποιηθείς τα νύχια σου η ίδια ή να πας σε κάποιαν ειδικό. Κάνε ό,τι ακριβώς θα έκανες σε ένα κανονικό μανικιούρ. Αφαίρεσε τις παρανυχίδες, τα περιττά πετσάκια γύρω από τη βάση των νυχιών, όρισε το σχήμα, καθάρισε τα νύχια και γυάλισέ τα προκειμένου να φύγει από την επιφάνειά τους το χρώμα από τις προηγούμενες βαφές. Βάλε τους μαλακτική κρέμα και λαδάκι για τις φλεγμονές. Στο τέλος, αν κάτι σου λείπει, πέρασε δύο στρώσεις από το top coat γυαλιστικό των νυχιών.

Αν έχεις συνηθίσει να έχεις τα νύχια σου βαμμένα, είναι ένα μικρό σοκ αυτή η αλλαγή αλλά αξίζει. Less is more λένε αρκετοί και ίσως όχι άδικα. Δες πόσο όμορφα και σικάτα είναι τα δάχτυλά σου. Φόρεσε όποιο δαχτυλίδι θέλεις και θα δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα το παράταιρο. Κυρίως όμως, μην επιτρέψεις σε κανέναν να σχολιάσει ότι δεν έβαψες τα νύχια σου και άρα είναι απεριποίητα! Συνήθως βάφουμε κάτι για να καλύψουμε μια ατέλεια. Τα φυσικά νύχια για να είναι ωραία πρέπει να είναι πολύ πιο προσεγμένα από τα βαμμένα. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσωπό μας. Για να μην φορέσεις make up πρέπει να έχεις μια άψογη, καθαρή και περιποιημένη επιδερμίδα. Αλλά αυτά θα τα πούμε σε επόμενο κεφάλαιο!

Πηγή: mylife.gr & http://babyradio.gr/beauty-tips/nichia-kane-ena-dialimma/