Ντόνατς με γέμιση μαρμελάδας

Ντόνατς με γέμιση μαρμελάδας…

Υλικά
1 αυγό
50 γραμμάρια νερό χλιαρό
100 γραμμάρια φρέσκο γάλα
1/2 κ.γ. μάγια ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει ( λιγότερο από μισό πακέτο )
λάδι για τηγάνισμα
μαρμελάδα για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζω τη μάγια με το νερό να διαλυθεί καλά και να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μπωλ βάζω το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι χτυπάω με ένα σύρμα να ενωθούν.  Προσθέτω το νερό με τη μάγια και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω ένα ζυμάρι μαλακό που κολλάει ελαφρά στα χέρια. Το αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος του. Με λίγο αλεύρι στα χέρια πλαθω μπάλες και αφήνω πάλι σκεπασμένα να ανεβούν ξανά. Τηγανιζω σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Με τη σύριγγα από το πιστόλι γεμίζω στη μέση μαρμελάδα και το γυρνάω να πάει παντού. Μαρμελάδα βάζουμε τις αρεσκείας μας (εγώ έβαλα βατόμουρο). Άχνη ζάχαρη δεν έχει η συνταγή εγώ έβαλα γιατί ήταν παραγγελία.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.