TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ντόνατς-Λουκουμάδες

Ιούν 7, 2015
in Μαγειρική
Ντόνατς-Λουκουμάδες
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση :

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.
  3. Φτιάχνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ ή για 10 με το χέρι. (Η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα γίνει πολύ ελαστική)
  4. Λαδώνουμε ένα μπώλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.
  5. Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Ανοίγουμε ένα φύλλο 1,5 – 2 εκ. πάχους.
  7. Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
  8. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω – κάτω αντιστάσεις ή 190 με αέρα μέχρι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 – 15 περίπου λεπτά.
  10. Όταν τα βγάλουμε ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη κανέλα .
  11. Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Προσοχή μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα πρέπει να τα βγάλουμε. Να μην ψηθούν περισσότερο από 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή μας έδωσε ο Μανώλης Ανδρέου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Αλλοδαποί προσπάθησαν να φύγουν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με πλαστά έγγραφα

Αλλοδαποί προσπάθησαν να φύγουν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με πλαστά έγγραφα

Τα κριτήρια & οι προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ – Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Τα κριτήρια & οι προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ – Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Πανικός σε Πανεπιστήμιο από… φίδι που έκοβε βόλτες έξω από το Παιδαγωγικό

Πανικός σε Πανεπιστήμιο από... φίδι που έκοβε βόλτες έξω από το Παιδαγωγικό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd