TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ντομάτες γεμιστές με λουκάνικο και κριθαράκι της Έφης

Αυγ 17, 2021
in Μαγειρική
Ντομάτες γεμιστές με λουκάνικο και κριθαράκι της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Ντομάτες γεμιστές με λουκάνικο και κριθαράκι της Έφης

TOMATOES STUFFED WITH SPICY SAUSAGE AND ORZO PASTA


ΥΛΙΚΑ για 8 γεμιστά:

8 μέτριες ντομάτες με ωραίο, στρόγγυλο σχήμα
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο της επιλογής μας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα κριθαράκι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
4 μέτριες πατάτες
1 ζωμό λαχανικών σε μορφή ζελέ
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαϊντανό
κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε αδειάζοντας προσεκτικά τις ντομάτες μας, κρατώντας το εσωτερικό τους το οποίο περνάμε από το μούλτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας κα τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να πάρει λίγο χρώμα. Μόλις συμβεί αυτό ,ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ντοματοχυμό που έχουμε και 2,5 κούπες νερό. Προς το τέλος και λίγο πριν βράσει, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε μέτριες ροδέλες . Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον υπόλοιπο ντοματοχυμό που έχουμε κρατήσει, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Όταν και το κριθαράκι και τα λουκάνικα μας είναι έτοιμα, ρίχνουμε το περιεχόμενο από το ένα κατσαρολάκι στο άλλο, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις ντομάτες μας, προσθέτοντας τώρα και το κεφαλοτύρι μέσα στη γέμιση.
Φροντίζουμε οι ντομάτες μας να μην έχουν μέσα πολύ χυμό γιατί η υγρασία κατά το ψήσιμο θα τις μαλακώσει πολύ και θα διαλυθούν στο σερβίρισμα.
Τις βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και νερό μέχρι τη μέση της ντομάτας.  Κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές ροδέλες, ώστε να ψηθούν στον ίδιο περίπου χρόνο με τις ντομάτες μας.
Λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο, προσθέτουμε κεφαλοτύρι πάνω στις πατάτες μας.
*Σημ.: Στη σημερινή εκτέλεση αντικατέστησα το κεφαλοτύρι με μοτσαρέλα και πρόσθεσα σταφίδες,

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Καύσωνας: Ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη;

Καύσωνας: Ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη;

Καναντέρ έριξε νερό σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (vid)

Καναντέρ έριξε νερό σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (vid)

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν θα πάρει σήμερα εξιτήριο, στο πλευρό του συνεχώς η σύζυγός του

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν θα πάρει σήμερα εξιτήριο, στο πλευρό του συνεχώς η σύζυγός του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd