Ντολμαδάκια

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ …

Υλικά :
80 αμπελόφυλλα
3 φλ.τσαγ. ρύζι καρολίνα
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
φρέσκο δυόσμο
μαϊντανό
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεματάμε τα φύλλα. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Φέρνουμε μια βόλτα και το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και μόλις μαγειρευτούν, τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Τα βάζουμε σε σειρές στην κατσαρόλα, βάζουμε βάρος επάνω, τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Αν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρια Ν. Κίτσου.