TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα φράουλα

Μαΐ 13, 2025
in Μαγειρική
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα φράουλα
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα εύκολο γλυκάκι για όσους νηστεύουν και θέλουν κάτι γλυκό,  δροσερό και γευστικότατο… από την φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα φρυγανιές περίπου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
21/2 κούπες ζάχαρη
2/12 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανίλια
4 κ.σ. ποτό φράουλα (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ:
1 λίτρο ρόφημα σόγιας (αυτό που μοιάζει με γάλα)
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (για ζεστή κρέμα)
4-5 κ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. μαργαρίνη (100 γρ.)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ :
500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
7-8 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ :
2 φακελάκια γκαρνί ή μόρφατ σε σκόνη βανίλια
400 ml ρόφημα σόγιας
ή (500 γρ.φυτική κρέμα την πράσινη χτυπημένη σε σαντιγί με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες).

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :
1)Πολτοποιώ τις φράουλες με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και το αφήνω στην άκρη.
2)Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ρόφημα σόγιας και ολα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά να λιώσει το άνθος αραβοσίτου.  Έπειτα βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς να δέσει η κρέμα.
3) Βράζω το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και ρίχνω τη βανίλια στο τέλος και το ποτό.  Στρώνω τις μισές φρυγανιές σε ένα ταψάκι 25Χ30 περίπου και ρίχνω από πάνω το μισό σιρόπι όπως είναι καυτό.
Αφήνω 2-3 λεπτά να το ρουφήξουν και ρίχνω από πάνω την κρέμα βανίλιας όπως είναι καυτή.  Έπειτα τις υπόλοιπες φρυγανιές τις βουτάω μια μια στο καυτό σιρόπι και τις στρώνω πάνω από την κρέμα.
4)Ρίχνω τον πολτό φράουλας σε ένα κατσαρόλι και βράζω να δέσει σε κρέμα.  Αδειάζω την κρέμα φράουλας πάνω από τις φρυγανιές.
5)Τέλος χτυπάω τα γκαρνι με το ρόφημα σόγιας σε σαντιγί ή χτυπάω την φυτική κρέμα σε σαντιγί και απλώνω από πάνω,αφού κρυώσει πρώτα το γλυκό. Κρατάω λίγη σαντιγί να γαρνίρω στο τέλος.  Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Είναι δροσερό,ανάλαφρο και πεντανόστιμο…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ροξάκια
Μαγειρική

Ροξάκια

Μαΐ 12, 2025
Γλυκό του κουταλιού φράουλα της γιαγιάς Κικής
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού φράουλα της γιαγιάς Κικής

Μαΐ 11, 2025
Γλυκό κουταλιού συκαλάκι
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού συκαλάκι

Μαΐ 10, 2025
Η Χορτοτυρόπιτα
Μαγειρική

Η Χορτοτυρόπιτα

Μαΐ 9, 2025
Κέικ double
Μαγειρική

Κέικ double

Μαΐ 8, 2025
Κωκ Ταψιού
Μαγειρική

Κωκ Ταψιού

Μαΐ 7, 2025
Next Post
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αυτές είναι οι 33 τροφές που μειώνουν αποτελεσματικά τον πόνο

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αυτές είναι οι 33 τροφές που μειώνουν αποτελεσματικά τον πόνο

Κροτωνογενής εγκεφαλίτιδα: Τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα, πώς μεταδίδεται

Κροτωνογενής εγκεφαλίτιδα: Τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα, πώς μεταδίδεται

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd