TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Νηστίσιμα Ροξάκια

Δεκ 18, 2019
in Μαγειρική
Νηστίσιμα Ροξάκια
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι τα καλύτερα Νηστίσιμα Ροξάκια που φάγατε ποτέ!!!
Απλά δοκιμάστε τα και πείτε μου!!!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΖΥΜΗ
100 γρ. χλιαρό νερό
100 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
250 έως 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
100 γρ. χλιαρό νερό
100 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
30 γρ.(3 κ.σ) κακάο
100 γρ. καρύδια πολύ καλά τριμμένα
100 έως 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.γ (κοφτό) κανέλα σκόνη
λίγο λιγότερο από 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας+5-6 γαρίφαλα ολόκληρα
2 βανίλιες
φλούδα 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ετοιμάζω τις 2 ζύμες σε ξεχωριστά μπολ,κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Σε 2 μπολ βάζω το νερό και τη μαγιά και ανακατεύω και ρίχνω και το λάδι.
Στη λευκή ζύμη προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεμένο και αφού ζυμωθεί πολύ ελαφρά,την αφήνω στην άκρη.
Στη σοκολατένια ζύμη προσθέτω όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και αφού ζυμωθεί πολύ ελαφρά την αφήνω στην άκρη.
Χωρίς να αφήσω τις ζύμες μου να φουσκώσουν δε χρειάζεται,χωρίζω και τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη στα 2.
Τη λευκή ζύμη την ανοίγω σε 2 μακρόστενα φύλλα πάχους 1/2 εκ.και μήκος 35 εκ και πλάτος 8 εκ.
και τη σοκολατένια ζύμη την κάνω 2 μακριά μπαστουνάκια στο ίδιο μήκος με τη λευκή ζύμη (35 εκ.)
Πάνω στη λευκή ζύμη και στη μέση τοποθετώ το σοκολατένιο μπαστούνι και το τυλίγω να κλείσει. Δείτε τις φωτο
Κόβω σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολλα,τις πατάω λίγο με τα δάχτυλα να πλατύνουν και αφήνω να ξεκουραστούν 30 λεπτά.
(Μη περιμένετε να φουσκώσουν,φουσκώνουν στο ψήσιμο!)
Ψήνω στους 160 με αέρα κ τα 2 ταψιά μαζί για 25 λεπτά,αλλιώς αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 1-1 ταψί,πάλι στον ίδιο χρόνο.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι (εκτός της βανίλιας που την ρίχνω στο τέλος) για 8-10 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα ροξάκια τα βάζω σε 1 σκεύος κοντά το ένα με το άλλο και τα περιχύνω όπως είναι ζεστά με το καυτό σιρόπι, αναποδογυρίζοντάς τα για να σιροπιαστούν καλά.
Θα το ρουφήξουν όλο το σιρόπι και θα γίνουν πεντανόστιμα…
Η δόση βγάζει 35 ροξάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Πρόγνωση καιρού: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη και εξασθενούν οι άνεμοι

«Ανοιξιάτικος» καιρός… λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Μέχρι 21 βαθμούς η Τετάρτη

Ξεκινά η αποκατάσταση του τάφου της Αμφίπολης

Ξεκινά η αποκατάσταση του τάφου της Αμφίπολης

Αντιδράσεις στη Βενεζουέλα για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

Αντιδράσεις στη Βενεζουέλα για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd