Νηστίσιμα κουλουράκια

Αφράτα και μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια…
Δεν θα πιστεύετε το πόσο μαλακά και αφράτα είναι αυτά τα κουλουράκια και είναι νηστίσιμα με λάδι.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
4 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ όλα τα υγρά υλικά,την ζάχαρη,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζω και ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν, σόδα και το αλάτι και το ρίχνω όλο στο μείγμα μου. Φτιάχνω μια ζύμη πολύ μαλακιά και αφράτη. Μόνο αν κολλάει θα ρίξω λίγο ακόμα αλευρακι.
Πλάθω κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω και ψήνω στους 180 15 λεπτά, όχι παραπάνω για να βγουν αφράτα και μαλακά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»