Νησιώτικοι ντοματοκεφτέδες

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ…

Υλικά:

3 Ντομάτες μεγάλες

2 Μεγάλα κρεμμύδια

1 Πατάτα ωμή και τριμμένη στον τρίφτη

1/2 ματσάκι δυόσμο

4 κουταλιές μαϊντανό

1 κομμάτι τυρί φέτα 200 γρ.

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

λίγο λαδακι

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτάλια σούπας μπεικιν

Εκτέλεση:

Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, την πατάτα, το τυρί και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά.  Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας).  Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε  η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.