National Geographic: Έτσι θα αποφύγετε τον υπερτουρισμό

Ο τουρισμός μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην οικονομία κάθε χώρας και περιοχής, ωστόσο οι φτηνές αεροπορικές εταιρίες και οι εταιρίες κρουαζιερόπλοιων αποβιβάζουν επισκέπτες σε αριθμούς ρεκόρ, με καταστρεπτικές συνέπειες για ιστορικές πόλεις και φυσικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Η λύση που προτείνει στο πρόβλημα αυτό το National Geographic, είναι οι διακοπές σε άλλους εξίσου όμως εντυπωσιακούς προορισμούς. Αντί να γίνετε κι εσείς μέρος του προβλήματος, προστατεύστε δημοφιλείς τοποθεσίες και «ανακουφίστε» τις από την πίεση του υπερτουρισμού επιλέγοντας εναλλακτικούς προορισμούς.

Αφήστε τη Βενετία και επισκεφτείτε τη Σλοβενία

Η Βενετία «υποφέρει» από τις ορδές τουριστών που καταφτάνουν καθημερινά. Αντίθετα, η Σλοβενία έχει να επιδείξει ιδιαίτερες γεύσεις στο φαγητό, φιλόξενο κόσμο και σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που θυμίζει αρκετά Ιταλία.

Προσπεράστε το Μπαλί και αποβιβαστείτε στο Ραχά Αμπάτ

Για πολλούς ένα ταξίδι στο εξωτικό Μπαλί αποτελεί όνειρο για αυτό και πολλοί σπεύδουν να το ικανοποιήσουν, με αποτέλεσμα τα προβλήματα από τις ορδές τουριστών να είναι πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Η Ινδονησία αποτελείται από εκατοντάδες νησιά, οπότε η εναλλακτική… ακούει στο όνομα Ραχά Αμπάτ. Πρόκειται για ακόμα έναν εξωτικό παράδεισο με εντυπωσιακή χλωρίδα, πανίδα και πανέμορφες παραλίες χωρίς τουρίστες.

Αν βρεθείτε στην Ισλανδία αποφύγετε τη Μπλου Λαγκούν 

Η Μπλου Λαγκούν της Ισλανδίας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού πρωταγωνιστεί συχνά στις επιλογές των τουριστών ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η Ισλανδία διαθέτει πολλές θερμές πηγές, ποτάμια, λίμνες και ρέματα που εγγυώνται στιγμές χαλάρωσης σε όσους τις προτιμήσουν. Μπορείτε να ξεφύγετε από τα πλήθη των τουριστών και να απολαύσετε μια βουτιά στις θερμές πηγές Μιβάτν στη βόρεια Ισλανδία.

Αφήστε το Ντουμπρόβνικ… η Βοσνία και η Ερζεγοβίνη σας περιμένουν

Η ιστορική παραθαλάσσια πόλη του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας αναγκάστηκε να λάβει μέτρα για να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών που δέχεται ημερησίως. Αντίθετα, η Βοσνία και η Ερζεγοβίνη με τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ντόπιων, με τις ατελείωτες διαδρομές για πεζοπορία και τις πολλές πολιτιστικές επιρροές μπορούν να προσφέρουν μια αλησμόνητη ταξιδιωτική εμπειρία σε όσους τις επιλέξουν.

πηγή :https://perierga.gr/2018/07/national-geographic-etsi-tha-apofygete-ton-ypertourismo/