TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

“Ναπολέων” ή “Κόρα”

Αυγ 10, 2018
in Μαγειρική
“Ναπολέων” ή “Κόρα”
Share on FacebookShare on Twitter
“Ναπολέων” ή “Κόρα” …

Υλικά για τη ζύμη:
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. καφέ σπορέλαιο
3 αυγά
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας αμμωνία
1 ποτήρι γάλα αλεύρι (όσο πάρει)
Υλικά για την κρέμα:
2,5 κιλά γάλα
6 κουτ. σούπας κάστερ-πάουντερ (custard powder, κρέμα σε σκόνη)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4-5 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
ινδοκάρυδο για πασπάλισμα και χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη για το γλυκό μας. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε λίγο αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, την αμμωνία που αραιώσαμε στο ποτήρι με το γάλα και τα 3 αυγά χτυπημένα καλά. Ζυμώνουμε λιγάκι στην αρχή να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας κι έπειτα, όσο ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να σφίξει. Δε θέλουμε να γίνει πολύ σφιχτή, αλλά ούτε πολύ μαλακιά. Όταν πετύχουμε την υφή που θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη. Θα ανοίξουμε το κάθε ένα με τον πλάστη χοντρούτσικα στο πάχος και όσο είναι το ταψί μας σε διάμετρο. Τα απλώνουμε και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και βάζουμε μπρος την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κιλά γάλα να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στο υπόλοιπο μισό κιλό γάλα ρίχνουμε το κάστερ-πάουντερ (custard powder, σκόνη σε κρέμα, υπάρχει σε όλα τα μπακάλικα), το κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα για να μη σβολιάσει. Μόλις το γάλα με τη ζάχαρη που έχουμε στη φωτιά αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο γάλα με το κάστερ-πάουντερ χωρίς να σταματήσουμε λεπτό ν’ ανακατεύουμε, μέχρι η κρέμα να σφίξει. Μόλις σφίξει την κατεβάζουμε από το μάτι και ξεκινάμε να στήσουμε το γλυκό μας.
Στο ταψί βάζουμε ένα φύλλο-μία κρέμα, εναλλάξ, και στο τέλος πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και χοντροκομμένα καρύδια. Το γλυκό μας πρέπει να σταθεί πολλές ώρες, πριν το κόψουμε (καλό είναι να μείνει και όλο το βράδυ στο ψυγείο) για να μουσκέψουν καλά τα φύλλα και να μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν.Κίτσου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Next Post
30 Χτενίσματα που μπορείς να κάνεις σαν καλεσμένη σε γάμο

30 Χτενίσματα που μπορείς να κάνεις σαν καλεσμένη σε γάμο

Η ιστορία αγάπης δύο εφήβων ήρθε στο φως από μία φωτογραφία

Η ιστορία αγάπης δύο εφήβων ήρθε στο φως από μία φωτογραφία

Τους άφησε κληρονομία δύο βαρέλια λίρες

Τους άφησε κληρονομία δύο βαρέλια λίρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd