NΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΥΔΡΑ»

Ως απόστρατος αξιωματικός του στρατού ξηράς εκφράζω την αντίθεση και την αγανάκτησή μου στην αποστολή και συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

 Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ με την σύμπνοια και των άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ.α.) για τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στις επιχειρήσεις «Φρουρός της ευημερίας» και «Ασπίδες» αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της επιχείρησης από το Στρατηγείο της Λάρισας εμπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την καθιστούν στόχο αντιποίνων.

 Η κυβέρνηση, στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος», έστειλε τα παιδιά του ελληνικού λαού στο στόμα του λύκου να υπηρετήσουν, ρισκάροντας και την ίδια τη ζωή τους, ξένα προς αυτούς και του λαού μας συμφέροντα.

 Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα. Αντίθετα, έχουν μία και μόνη αποστολή, να φυλάσσουν τα σύνορα και να εξασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

 Σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις κανείς δεν δικαιούται να σιωπά, να μένει θεατής, όταν η φωτιά του πολέμου φουντώνει δίπλα μας. Ως απόστρατος αξιωματικός του στρατού ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους άλλους απόστρατους συναδέλφους, με τους έφεδρους αξιωματικούς και οπλίτες, με το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας, που απαιτούν :

 Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στις ελληνικές θάλασσες.

 Να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε ιμπεριαλιστική επιχείρηση.

*Ανοιχτή Επιστολή του Βασίλη Παπαδόπουλου,

Λοχαγού πεζικού ε.α., κάτοικου Φαρκαδόνας Τρικάλων