Να ανοίξουν… χθες τα γυμναστήρια-Κραυγή απόγνωσης των ιδιοκτητών-Προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων κ.α.

Το αίτημά τους να ανοίξουν άμεσα τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα εξέφρασαν μέσα από διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων προαναγγέλλοντας παράλληλα δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης κι αποτέλεσε μια προσπάθεια του κλάδου για ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για τις καταστροφικές συνέπειες, το ενδεχόμενο αφανισμού του κλάδου από την παρατεινόμενη αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, καθώς και τα μέτρα στήριξης που ζητούν τα γυμναστήρια από την Πολιτεία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, εκπρόσωποι του κλάδου παρουσίασαν κι ανέλυσαν το βαρύτατο πλήγμα, αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν υποστεί τα γυμναστήρια.

Όπως επισημάνθηκε το ποσοστό των γυμναστηρίων που δεν θα ανοίξουν θα εκπλήξει, καθώς η οικονομική ζημιά των γυμναστηρίων και των οικογενειών τους είναι τεράστια. Δεν έχουν εισπράξει έσοδα, ενώ τα έξοδα ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Μεγάλος αριθμός μη πιστοποιημένων γυμναστών κάνουν personal με μαύρες αποδοχές σε διάφορους χώρους όταν τα γυμναστήρια στιγματίστηκαν και δυσφημίστηκαν από τους λοιμοξιολόγους ως χώροι μετάδοσης .

Εκείνο που τονίστηκε είναι ότι το άνοιγμα των γυμναστηρίων καθίσταται απαγορευτικό κάτω από τις παρούσες συνθήκες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης για τα γυμναστήρια.

Αιτήματα

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με μία σειρά ενεργειών κι επαφών αλλά και δράσεων ενημέρωσης κι επικοινωνίας.

Ζητούν:

  1. Εξασφάλιση αποδοτικότερων μέτρων στήριξης,
  2. άμεση επαναλειτουργία και
  3. εφαρμόσιμα και λειτουργικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κινητοποιήσεις

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, θα προβούν σε μία σειρά κινητοποιήσεων οι οποίες αποκωδικοποιούνται ως ακολούθως:

  1. Τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα θα τοποθετήσουν στις προσώψεις τους μεσίστιες σημαίες και μαύρα πανώ,
  2. πορείες διαμαρτυρίας με τήρηση μέτρων,
  3. καθιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πλατείες,
  4. 5λεπτες διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των μεγάλων πόλεων της χώρας,
  5. οι ιδιοκτήτες θα καταθέσουν τις άδειες λειτουργίας στις περιφέρειες,
  6. εκπρόσωποι του κλάδου θα πραγματοποιήσουν ενδεικτική αλυσόδεσή τους έξω από κεντρικά κρατικά κτίρια, περιφέρειες, δημαρχεία κ.α.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε, σε περίπτωση που βρεθούν σε αδιέξοδο και δεν εισακουστούν, θα προχωρήσουν σε μία «εκρηκτική κινητοποίηση που θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία».

«Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία δεν θα αφήσει να αφανιστεί ο κλάδος» υπογραμμίστηκε.