Μυζηθρόπιτες
Σας έχω την πιο τέλεια συνταγή,για τις πιο νόστιμες Μυζηθρόπιτες.
Λίγα υλικά και η ζύμη είναι απίστευτη,μαλακή και εύπλαστη.
Ο φίλος μου σεφ Στέλιος Αρακάς,μοιράστηκε μαζί μου την συνταγή.
Είναι ένας από τους καλύτερους σεφ,και τον ευχαριστώ πολύ.
Πάμε στην κουζίνα μου να την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά για την ζύμη
700 γρ. αλεύρι σκληρό
300 γρ. αλεύρι κίτρινο
2 σφηνάκια χυμό λεμονιού
20 γρ. αλάτι
550-600 γρ. νερό
Υλικά για την γέμιση
1 κιλό ξυνομηζήθρα
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό,και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
Αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει λεία.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη, μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Κόβουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε μυζήθρα.
Γυρίζουμε από την άλλη,τηγανίζουμε να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας,σερβίρουμε με μέλι.
Μπορείτε να τις ψήσετε,σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Καλή επιτυχία .
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html