Muffins με γεύση ντονατς

Υλικά :

1 αυγό
100 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. γάλα
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
90 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη :
1-2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε 10 θήκες στο ταψάκι (εάν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να βάλετε αυτά). Ανακατεύουμε με το μιξερ για λίγα λεπτά το αυγό, το γάλα, το λάδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.  Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια ή στις θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ζάχαρη με την κανέλλα, αλείφουμε από πάνω τα μαφινς με βούτυρο και τα βουτάμε στην κανελλοζάχαρη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καλοκάθη.
Σημείωση : η συνταγή είναι της Βάσιας Βασούλας σε εκτέλεση της Μαρίας Καλοκάθη.