Μουστουκούλουρα

“Μουστοκούλουρα με μούστο”

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του νες καφέ μούστο
1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εμένα μου πήρε 800 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι, το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά. Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίξτε τα  σιγά-σιγά μέσα στα υγρά (θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια).  Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάστε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.  Αποθηκεύστε σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.