Μουσικοί περίπατοι στο Βαρούσι… Μελωδίες πλημμύρισαν τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού των Τρικάλων

Μουσικοί περίπατοι στο Βαρούσι… Τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού πλημμύρισαν μελλωδίες… με τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Βαρούσι» σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία πραγματοποίηθηκε με ελεύθερη είσοδο στην πλατεία Αγίας Επίσκεψης στον παραδοσιακό οικισμό του Βαρουσίου στις 8.30 το βράδυ και την τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες Τρικαλινή. Ήταν κατά γενική ομολογία μία υπέροχη βραδιά.Η εκδήλωση περιελάμβανε τρία μέρη: στο πρώτο μέρος το συμφωνικό σύνολο της σχολής ερμήνευσε έργα Haendel, Damase, Piazzolla, Debussy, Satie.  Στο δεύτερο μέρος το τζαζ σχήμα αποτελούμενο από τους Μάριο Παπαστάθη, Αναστάση Μπατατέγα και Δήμητρη Κούτσικο στις κιθάρες θα παρουσίασαν έργα γνωστά από την  παγκόσμια τζαζ ανθολογία.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος η χορωδία και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της σχολής απέδωσαν ελληνικές και ξένες διαχρονικές επιτυχίες των Piovani, Μωράκη, Χατζηνάσιου, Πλέσσα, Κουγιουμτζή, Χιώτη, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη.

Όλα τα έργα ήταν διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα με πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, καταλληλα για ορχήστρες που αποτελούνται κυρίως από μαθητές.

Συντελεστές

🎶ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Π.Σ.»ΤΟ ΒΑΡΟΎΣΙ»
🎶ΕΝΟΡΧΉΣΤΡΩΣΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΑΤΆΣΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ
🎶ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
🎶ΑΦΊΣΑ: ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΔΑΛΑΝΙΚΑ