TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μουσακάς τούρτα για μπουφέ

Ιούλ 14, 2021
in Μαγειρική
Μουσακάς τούρτα για μπουφέ
Share on FacebookShare on Twitter

Μουσακάς τούρτα για μπουφέ

Μουσακάς …από τα δημοφιλέστερα πιάτα της Ελληνική κουζίνας.

Πιάτο μοναδικό ,παραδοσιακό αλλά και διαχρονικό αγαπητό από όλους. Ιδανικός και σαν τούρτα για να στολίσει έναν μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι. Το σκεφτήκατε; Σκεφτήκατε μια τούρτα μουσακά για το μπουφέ σας ή το γιορτινό σας τραπέζι; Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να στήσετε τον μουσακά σας σε μια φόρμα και να τον σερβίρετε σαν τούρτα στο τραπέζι σας.
Για τον μουσακά τούρτα πρέπει να προτιμήσουμε μελιτζάνες μακρόστενες χοντρές. Η ιδανική μελιτζάνα είναι η τσακώνικη…
ΥΛΙΚΑ:
 10 μελιτζάνες μακρόστενες χοντρές, (φλάσκες ή τσακώνικες) κομμένες κατά μήκος σε φέτες,
3 πατάτες κομμένες σε φέτες,
800 γρ. κιμά αρνίσιο από μπούτι ή ανάμεικτο ,
300 γρ, τριμμένο τυρί ( ανάμεικτο γραβιέρα και ρεγγάτο),
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ,
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας ,
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ,
2-3 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες στο multi,
αλάτι,
πιπέρι,
3 κ. σ ελαιόλαδο ,
ένα ξυλάκι κανέλα,
2-3 κόκκους μπαχάρι,
τζίντζερ τριμμένο ,
3 -4 κ. σ. μαϊντανό,
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη ζουλιέν ,
φρυγανιά για να πασπαλίσουμε τη φόρμα,
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες στο φούρνο ή και να τις τηγανίσουμε. Εάν τις τηγανίσουμε θα τις αφήσουμε να στραγγίξουν από το πολύ λάδι σε σουρωτήρι και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί πριν τις στρώσουμε στη φόρμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΚΙΜΑ :
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε τον κιμά με τα ελαιόλαδο (3 κ. σ) και τον σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά απλώνοντάς τον με μια κουτάλα και διαλύοντας τους σβόλους. Αφήνουμε να ψηθεί καλά από την κάθε πλευρά. Αφού περάσουν 5-6 λεπτά και δεν έχει σβόλους προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 επιπλέον λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με όλο τον κιμά. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, και τη δάφνη. Ρίχνουμε το τζίντζερ Αφήνουμε την κανέλα να αρωματίσει τον κιμά μας για 5 λεπτά και την αφαιρούμε. Σιγοβράζουμε τον κιμά για 25- 30 λεπτά μέχρι να πιει όλα του τα υγρά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό 3-4 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και προσθέτω τα ασπράδια από τα δυο αυγά.
ΕΔΩ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ: Ο κιμάς πρέπει να μείνει μόνο με τα ελάχιστο λάδι του.
Χρειαζόμαστε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι διαμέτρου 28 εκ. Αλείφουμε τη φόρμα μας με ελάχιστο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με μελιτζάνες τοποθετώντας τη μια δίπλα στην άλλη. Πρέπει να προεξέχουν στο πάνω μέρος αλλά και να ακουμπούν πολύ καλά στον πάτο της φόρμας. ( Γι αυτό το λόγο θέλουμε μακρόστενες μελιτζάνες). Τοποθετούμε και μια σειρά μελιτζάνες στον πάτο της φόρμας. Τις ραντίζουμε με τυρί και ρίχνουμε το ¼ του κιμά Από πάνω στρώνουμε μια στρώση πατάτες και τις πασπαλίζουμε με τυρί. Στη συνέχεια άλλη μια στρώση μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε με τυρί και απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά . Τον στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες και γυρίζουμε προς τα μέσα και τις μελιτζάνες που στρώσαμε στα πλαϊνά και προεξέχουν. Πασπαλίζουμε με τυρί. Στη συνέχεια στρώνουμε την μπεσαμέλ μας.  Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 30-35’ λεπτά έως ότου πάρει χρώμα και σφίξει η μπεσαμέλ. Αφήνουμε το μουσακά να κρυώσει. Αφαιρούμε το την αποσπώμενη φόρμα και σερβίρουμε σε πιατέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τη μπεσαμέλ μπορείτε να την απλώσετε με κορνέ σε διαφορα σχέδια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Πέντε μύθοι για τον ύπνο του μωρού

Πέντε μύθοι για τον ύπνο του μωρού

10 τροφές που ξυπνούν την ερωτική διάθεση

10 τροφές που ξυπνούν την ερωτική διάθεση

Ο άντρας που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου διηγείται το πώς άλλαξε η ζωή του

Ο άντρας που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου διηγείται το πώς άλλαξε η ζωή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd