ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
-
Ξεχωρίζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια και τους κρόκους από τα 8 αβγά.
-
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε λίγη λίγη τα 60 γρ ζάχαρης και χτυπάμε να πάρουν την υφή μαρέγκας για περίπου 8 λεπτά.
-
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
-
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τα άλλα 60 γρ ζάχαρης, την βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ 10 λεπτά να έχουμε μία κρέμα που τρέχει απο το κουτάλι δύσκολα .
-
Αφαιρούμε το μπολ με την κουβερτούρα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά .
-
Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα απαλά . Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία της κουβερτούρας θα «ψήσει» τα αβγά.
-
Ρίχνουμε μία κουταλιά από τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
-
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε 150 γρ από την σαντιγί μας ανακατεύοντας με μαρίζ με προσοχή από κάτω προς τα επάνω να μην πέσει .. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου τα σαβαγιάρ μας αφού τα βρέξουμε στο μείγμα γάλα + κονιακ . Προσθέτουμε την μούς σοκολάτας και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί .. Βάζουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει η μούς ..
-
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.