TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μους σοκολάτας της παλιάς εποχής

Ιαν 10, 2021
in Μαγειρική
Μους σοκολάτας της παλιάς εποχής
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΤΡΙΑ ΠΥΡΕΞ
300 γρ. κουβερτούρα Παυλίδης την μπλέ αλλά κάνει και οποιαδήποτε άλλη
8 αυγά
120 γρ ζάχαρη
250 γρ χτυπημένη σαντιγί με 1 κουτ σούπας άχνη
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο έβαλα lurpak
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
35 με 40 μπισκότα σαβαγιάρ που έφτιαξα
1 σφινάκι κονιάκ
1 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ξεχωρίζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια και τους κρόκους από τα 8 αβγά.
  • Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε λίγη λίγη τα 60 γρ ζάχαρης και χτυπάμε να πάρουν την υφή μαρέγκας για περίπου 8 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τα άλλα 60 γρ ζάχαρης, την βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ 10 λεπτά να έχουμε μία κρέμα που τρέχει απο το κουτάλι δύσκολα .
  • Αφαιρούμε το μπολ με την κουβερτούρα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά .
  • Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα απαλά . Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία της κουβερτούρας θα «ψήσει» τα αβγά.
  • Ρίχνουμε μία κουταλιά από τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε 150 γρ από την σαντιγί μας ανακατεύοντας με μαρίζ με προσοχή από κάτω προς τα επάνω να μην πέσει .. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου τα σαβαγιάρ μας αφού τα βρέξουμε στο μείγμα γάλα + κονιακ . Προσθέτουμε την μούς σοκολάτας και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί .. Βάζουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει η μούς ..
  • ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Next Post
Η δημιουργική συμβολή του συνδρόμου Άσπεργκερ στην μουσική

Η δημιουργική συμβολή του συνδρόμου Άσπεργκερ στην μουσική

Ο ποταμός των πράσων: Καλλιεργητές καθαρίζουν τη σοδειά δημιουργώντας μοναδικές εικόνες

Ο ποταμός των πράσων: Καλλιεργητές καθαρίζουν τη σοδειά δημιουργώντας μοναδικές εικόνες

DIY μανικιούρ: Πώς θα στεγνώσει πιο γρήγορα το βερνίκι νυχιών;

DIY μανικιούρ: Πώς θα στεγνώσει πιο γρήγορα το βερνίκι νυχιών;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd