Μοσχαρίσια μπιφτέκια αλα κρεμ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ…

ΥΛΙΚΑ για μπιφτέκια
1 κιλό κιμά ελιά
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1 Κουτ. σούπας ρίγανη
4 Κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 Αυγό
6 φρυγανιές τριμμένες
3 Κουτ. σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο σκληρό Δανίας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώστε το κρεμμύδι και τις φρυγανιές στο μπλέντερ.  Ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί τα υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.  Πλάστε και ψήστε 5 λεπτά από την μια και άλλα 5 λεπτά από την άλλη.
ΥΛΙΚΑ για σάλτσα
1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 φέτες μπέικον
1 κουτί μανιτάρια μεγάλο
1 ποτ. του κρασιού κρασί
λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε τηγάνι ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, το μπέικον ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια.  Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πιπέρι.  Τέλος σβήνουμε με το κρασί.  Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα μπιφτέκια.  Δεν αφήνουμε πολύ στην φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα μπεζ η κρέμα είναι έτοιμο. Πασπαλίζουμε το τηγάνι με μαϊντανό πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά.
Καλή επιτυχία.
 Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.