Μοσχάρι λεμονάτο με λαχανικά

Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα…

Υλικά : 

  • μοσχάρι (σπάλα) 1 κιλό
  • κρεμμύδι 200 γρ.
  • καρότα 350 γρ.
  • πατάτες 600 γρ.
  • κολοκυθάκια 300 γρ.
  • λευκό κρασί 80 ml
  • χυμό λεμονιού 40 ml
  • αλεύρι 60 γρ.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση : 

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 50 γρ. καρότο.

Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και το θωρακίζουμε απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πιει τα υγρά του πουδράρουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο στους  180ºC με καπάκι για 2-2,5 ώρες.

Μέχρι να γίνει το κρέας καθαρίζουμε και τουρνάρουμε τα λαχανικά της γαρνιτούρας.

Λίγο πριν βράσει το μοσχάρι παίρνουμε λίγα υγρά, τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα βράζοντας για 6-7 λεπτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πατάτες, βράζοντας για άλλα 6-7 λεπτά και τέλος τα κολοκυθάκια συνεχίζοντας το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Παύλος Παππάς.