Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Τα κοκκινιστό μοσχάρι με τα λιγερόκορμα σπαγγέτι είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί…

Υλικά (για 6 άτομα):

Για τη συνταγή

1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μπουκιές

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο

κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη ή ντοματάκια κονκασέ

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

αλάτι

1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι χοντροτριμμένο

1 πακέτο σπαγγέτι Νο6

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση :

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.

Σημ.:Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/