Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με λαχανικά

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ …

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχαράκι από ελιά
2 κρεμμύδια μεγάλα
3 Μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 ποτήρι κρασί
2 δαφνόφυλλα
3 μπαχάρια
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από δυο λεμόνια περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας σε κομμάτια, μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές ρίξτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν καλά.  Ρίξτε το κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως , ρίξτε τα καρότα σε φέτες όχι πολύ λεπτές και κόψτε και τις πατάτες σε κομμάτια.  Προσθέστε το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα , τα μπαχάρια, το αλάτι και το πιπέρι.  Ρίξτε νερό να σκεπάζει το φαγητό και σκεπάστε τη χύτρα για 45 λεπτά.  Τέλος κλείστε το μάτι και αφήστε το φαγητό επάνω μέχρι να πέσει τελείως η βαλβίδα.  Ανοίξτε και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.  Αφήστε να φύγουν περιττά ζουμιά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Σημ.: Σε περίπτωση που μαγειρεύεται σε κανονική κατσαρόλα προσθέστε τα λαχανικά προς το τέλος.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.