Μοσχαράκι κρυμμένο

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ…

Υλικά:
1/2 μοσχαράκι χτένι
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ντοματούλα πολτό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
λίγο μπαχάρι
λίγη κανέλα
αλατι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο

Υλικά για τις φωλιές:
8 πατατες ιδίου μεγέθους
σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τον πουρέ :
2 πατατες για τον πουρέ
μοσχοκάρυδο
αλατι
δυο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
μια κούπα τυρι τριμμένο
λίγο γάλα για τον πουρέ

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρεατάκι μας βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεατάκι μας στην συνέχεια.
Ριχνουμε και το κρεμμυδι και το σκόρδο να σοταριστουν.
Μετά ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και συμπληρώνουμε νεράκι για να βράσει και να εχουμε μια μελωμένη σαλτσούλα.

Τον χρόνο που βράζει το μοσχαράκι μας κάνουμε την προετοιμασία για τις πατατες, τις καθαρίζουμε και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το κέντρο από τις πατατες μας και τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αυτά που βγάζουμε τα μαζεύουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με αλατισμένο νεράκι να βράσουν συμπληρώνοντα άλλες 2 πατατες ψιλοκομμένες για να βράσουν γρήγορα.  Μόλις βράσουν οι πατατες τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνοντας μέσα και τα υλικά για τον πουρέ εκτός από το τυρί.

Τέλος αραδιάζουμε τις πατατες σε ένα ταψάκι και τις γεμίζουμε μα το μοσχαράκι μας που το κόβουμε μπουκίτσες στην συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε την επιφάνεια από τις πατατες με πουρέ και ριχνουμε τυράκι από πάνω.  Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει
ο πουρές μας και είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).