Μητρονάτσιος “Ο χορός των αιολικών πάρκων στον Δήμο Πύλης καλά κρατεί”

Δεν πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που δώσαμε στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αφορούσαν επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις κορυφές τον δημοτικών ενοτήτων Αιθίκων και Πινδέων  και  πέντε νέα υποψήφια αιολικά  πάρκα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του Δήμου Πύλης. Συγκεκριμένα, στη  Δημοτική Ενότητα Πινδέων, στη θέση ΄΄Κερασούλες και Δαλαμήτρου΄΄,  στη θέση ΄΄κορυφή Καρατζούνη΄΄ , στη θέση ΄΄Ψηλά Δέντρα΄΄ και στη θέση ΄΄κορυφή Καυκιά΄΄. Επίσης, στα όρια της ΔΕ Πινδέων και Αργιθέας, στη θέση ΄΄Μαυροβούνι΄΄ (ακολουθούνε στο τέλος του κειμένου τα επίσημα έγγραφα).

Οφείλουμε να γνωρίζουμε στους κατοίκους  των κοινοτήτων Στουρναραίικων – Ροπωτού και Παλαιοκαρυάς ότι οι επικείμενες αιολικές – βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα επιφέρουν καταστρεπτικά φαινόμενα στις προαναφερόμενες κοινότητες. Αυτό έχει να κάνει με την τσιμεντοποίηση και τη διάνοιξη πλησίον ρεμάτων τα οποία θα ενεργοποιούνται συνεχώς με έντονες βροχοπτώσεις και θα έχουμε γεωλογικά φαινόμενα, αντίστοιχα της κοινότητας Ροπωτού. Κρούουμε τον κώδωνα  του κινδύνου προκειμένου να γνωρίζετε εγκαίρως για το τι πρόκειται να γίνει στα χωριά σας. Μένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.

Παρακαλούμε λοιπόν για μία ακόμη φορά το Δήμο Πύλης να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, περί μη εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στα όρια του Δήμου Πύλης.

 

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  <<ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΩΝ>>