Mirror glaze

Υλικά για το παντεσπανι : 

4 αυγά,

120 γρ. ζάχαρη,

120 γρ. αλεύρι,

1 κ.γ. μπεικιν

Εκτέλεση για το παντεσπάνι :

Τα ανακάτεψα όλα μαζί και τα εψησα στους 200 βαθμούς σε τσερκι 20ρι για περίπου 20 με 25 λεπτά

Υλικά για τις κρέμες:

Οι κρέμες είναι ότι περισσεψε από σοκολατάκια λίγη πατισερι και λίγη γκανας.

Υλικά για το mirror glaze:

Βαζουμε σε ένα κατσαρολακι 60ml νερό,

120 γρ. ζάχαρη και

100 γρ. γλυκόζη και το φτάνουμε στους 105°C.

Προσθετουμε 30 γρ. κρέμα γάλακτος και 100 γρ. ψιλοκομμένη άσπρη κουβερτουρα.

Μόλις “κατεβει” στους 50 βαθμούς, προσθέτουμε 5 φύλλα ζελατίνης τα οποία έχουμε μουλιασει σε κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Προσθετουμε οποίο χρώμα θέλουμε εμείς.

Το χτυπάμε στο ραβδομπλεντερ και το σουρωνουμε.

Καλύτερα είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.

Την επόμενη το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου σε μπεν μαρι.

Βασικο είναι να βάλουμε την τούρτα στην κατάψυξη για λιγες ώρες.

Ξεφορμαρουμε και περιχυνουμε το γλυκό.

Σημείωση : για την συναρμολόγιση συμβουλευτείται και τις φωτογραφίες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.