Μίνι κουλουράκια Θεσσαλονίκης γεμιστά

Μίνι κουλουράκια Θεσσαλονίκης γεμιστά…

Υλικά:

1/2 κούπα ελαιόλαδο

600 γραμμάρια χλιαρό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

2 κύβους νωπή μάγια

σουσάμι

αλεύρι περίπου 1 κιλό

200 γραμμάρια τυρί φέτα για την γέμιση

Εκτέλεση :

Βάζω όλα τα υγρά μαζί σε μια λεκάνη και κρατάω λίγο νερό χλιαρό σε μια κουπα για να διαλυθεί η μάγια καλά. Έπειτα τα ανακατεύω όλα μαζί και ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμενο.  Όταν έχω τη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου την αφήνω μίση ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα. Έπειτα ανοίγω λωρίδες και γεμίζω με φέτα λιωμένη. Κλείνω καλά τις άκρες και περνάω με σουσάμι κυλώντας πάνω τη κάθε λωρίδα να κολλήσει καλά και έπειτα τα ένωνω στις άκρες για να γίνει κουλούρι. Όταν τελειώσω με όλα αυτά, έχω ζεματισει νερό σε μια κατσαρόλα και βουτάω τα κουλούρια μέσα για 2-3 δευτερόλεπτα. Τα βγάζω και τα τοποθετώ σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα ψεκασμενη με ελαιόλαδο. Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσάφι.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.