Μηλόπιτα της Έφης

Μηλόπιτα της Έφης

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη :
1 συσκευασία βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
1/4 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 baking powder
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1 κ.γ . κανέλα

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
3 μήλα
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
100 γρ. σταφίδες
1 συσκευασία φυτική σαντιγύ

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
2 κούπες χυμό μήλου
1 κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη.  Συνεχίζουμε προσθέτοντας και χτυπώντας με το μίξερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό μήλου και τη ζάχαρη και το φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάμε τη σαντιγί μας μέχρι να είσαι σφιχτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.  Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε μικρά κομματάκια.
Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ με αποσπώμενο στεφάνι και την αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι.  Ρίχνουμε τη ζύμη,τα ψιλοκομμένα μήλα,το αμύγδαλο τις σταφίδες και την κανέλα.  Πιέζουμε με μια σπάτουλα ώστε όλα τα υλικά να μείνουν μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Στη συνέχεια κάνουμε μικρές τρυπoύλες και τη σιροπιάζουμε.
Όταν η μηλόπιτα κρυώσει την κόβουμε κατά μήκος και τη γεμίζουμε με τη μισή σαντιγί.  Κρατάμε την υπόλοιπη για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας επάνω με ένα κορνέ.
Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου,σταφίδες και φρέσκα μήλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.