Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Τρίφτη και αρωματική …

Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 πλάκα βούτυρο 125 gr
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
5 -6 μεγάλα μπανανόμηλα
5 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη.  Ανοίξτε ένα λακουβακι μέσα στο αλεύρι.  Προσθέστε τα αυγά και το μείγμα του βουτύρου.  Ανακατέψτε καλά και βάλτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την γέμιση, μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα και την κατάψυξη.
Η ζύμη θα είναι σχεδόν στεγνή αλλά μην σας απασχολεί.
Για την γέμιση
Τρίβετε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη και τα μπισκότα στο μπλέντερ. Ρίχνετε την ζάχαρη, το κονιάκ, το λεμόνι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Πάρτε ένα τσερκι και βουτυρώστε καλά, παίρνετε την περισσότερη ζύμη με τα χέρια σας και την βάζετε στην βάση του ταψιού και να καλύψετε όλο τον πάτο από το ταψί και τα πλαϊνά του με τα χέρια σας.  Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα και συνεχίζεται με μικρά πάλι κομμάτια ζύμης να ρίχνετε σταδιακά και αραιά μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας από πάνω η να κάνετε πλεξούδες.
Ψήστε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.  Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε.
Σημ.: Αφήστε να ψηθεί καλά για να είναι πιο μπισκοτενια η ζύμη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.