Μηλόπιτα

Μηλόπιτα..

Υλικά :

– 5 – 6 μήλα
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– ζάχαρη 150 γρ.
– 1 βανίλια
Για τη ζύμη:
– 2 αυγά
– 150 γρ. ζάχαρη
– 1 βανίλια
– τριμμένη φλούδα λεμονιού
– 1 κουταλιά της σούπας baking powder
– 350 γρ. αλεύρι
– 200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη και βανίλια, προσθέτουμε φλούδα λεμονιού, λιωμένη μαργαρίνη, μπέικιν πάουντερ και περίπου 50 γρ. αλεύρι. Ανακατέψτε με σπειροειδές σύρμα με σταδιακή προσθήκη του υπόλοιπου αλευριού. Ξεφλουδίστε και τρίψτε τα μήλα, προσθέστε βανίλια, ζάχαρη και κανέλα.  Σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός μήλου. Καλύψτε το ταψί με μαργαρίνη και αλεύρι. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάλτε ένα μέρος της ζύμης στο ταψί και μετά τα μήλα. Φτιάξτε λωρίδες από το άλλο μέρος της ζύμης και βάλτε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα χωρίςανεμιστήρα.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Τόμιτς – Μιχαηλίδου.