TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Mille feuille kiss της Έφης

Οκτ 3, 2016
in Μαγειρική
Mille feuille kiss της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Πρωτότυπο και πεντανόστιμο,το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. σφολιατίνια(περίπου 60 κομμάτια ή 2,5 πακέτα)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
650 μ.λ. φρέσκο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
500 μ.λ. φυτική σαντιγύ
8 σοκολάτες kiss
1 κ.σ. κακάο
σιρόπι σοκολάτας
φράουλες για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με την παρασκευή της κρέμας.Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 600 γρ. φρέσκο γάλα και το φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού,προσέχοντας να μην καεί.Μόλις αρχίσει να φουσκώνει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σε ένα βαθύ πιατάκι ανακατεύoυμε πολύ καλά με σύρμα τη ζάχαρη και το περιεχόμενου του φακέλου της κρέμας βανίλια.Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο ζεστό γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ την φυτική σαντιγύ και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.Στη μισή ποσότητα,θα προσθέσουμε το κακάο,θα ανακατέψουμε αρχικά με ένα κουτάλι,ώστε η σκόνη να μην είναι στην επιφάνεια και στη συνέχεια θα χτυπήσουμε και πάλι με το μίξερ.Η σαντιγύ θα μπει στο ψυγείο για μισή ώρα.(Αν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε ροζ χρώμα στη λευκή σαντιγύ ή στην κρέμα βανίλια,με μισό καψουλάκι κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής).
Σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι,στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια,γεμίζοντας και τα κενά.Επάνω θα ρίξουμε την κρέμα βανίλια και τις 4 σοκολάτες kiss λιωμένες με ένα πιρούνι.Σειρά έχει μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και στη συνέχεια η σαντιγύ με κακάο,οι άλλες 4 σοκολάτες kiss και λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Θα τελειώσουμε το γλυκό μας με μερικά σφολιατίνια ακόμα τα οποία θα καλύψουμε με τη λευκή σαντιγύ.
Διακοσμούμε το γλυκό μας με σιρόπι σοκολάτας ή φράουλα(κι αν μπορούμε να βρούμε και φρέσκες φράουλες) και το αφήνουμε αρχικά στην κατάψυξη και μετά στη συντήρηση μέχρι να παγώσει,οπότε και θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το στεφάνι.

*Σημ.:Κάθε φορά που προσθέτουμε κρέμα ή σαντιγύ,πιέζουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα,ώστε να θρυμματιστούν λιγάκι τα σφολιατίνια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία «Ολόκληρα ψέματα, μισές αλήθειες» της Σούλας Παπαλάμπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία «Ολόκληρα ψέματα, μισές αλήθειες» της Σούλας Παπαλάμπρου

Μπλακ άουτ στα μισά Τρίκαλα

Μπλακ άουτ στα μισά Τρίκαλα

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες βίασαν φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες βίασαν φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd