Μιλφέιγ θεϊκό

Μιλφέιγ θεϊκό…

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλαουρ
2 αυγα
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ξύσμα λεμονιού
20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
ζάχαρη άχνη
σαντιγί KRE TORRE
ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ 500 ML
Εκτέλεση:
Κόβουμε την σφολιάτα σε ίσα μέρη ανάλογα το μέγεθος που θέλετε εσείς να κάνετε τα μιλφεγάκια σας.
Κάνετε πολλές τρύπες με το πιρούνι.
Βάζετε λαδόκολλα στο ταψί.
Ρίχνετε άχνη από την μια πλευρά στην σφολιάτα και την ακουμπάτε στην λαδόκολλα.
πασπαλίζετε ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.
ψήνετε στους 190 για 15 με 17 λεπτά.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε το κορν φλαουρ την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το λίγο ξύσμα λεμονιού και το αλατι και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε την σαντιγί μας:
Χτυπάμε την KRE TORRE ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ 500 ML με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν είναι κρύες η σαντιγί και η κρέμα ζαχαροπλαστικής
Παίρνουμε 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντιγί και την βάζουμε στην κρέμα μας.
χτυπάμε λιγάκι με το μιξεράκι μας να αφρατέψει η κρέμα μας.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε την μιλφέιγ μας τότε κάνουμε την συναρμολόγηση για να είναι τραγανή η σφολιάτα μας.
Αν τα φύλλα της σφολιάτας είναι πολύ φουσκωμένα μπορείτε να αφαιρέσετε λιγάκι από την μια πλευρά να κάνετε λίγο πιο λεπτό το φύλλο.
Τα κομματάκια που θα βγάλετε τα τρίβετε πάνω από την σαντιγί και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Την συνταγή την πήρα από Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας και ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί δοκίμασα αρκετές συνταγές που δεν τις έχω βάλει στην σελίδα μου γιατί εμένα δεν μου άρεσαν.Πάντα ότι βάζω εδώ πρώτα το δοκιμάζω και αν μου αρέσει μόνο τότε το δημοσιεύω!!!!
Η κρέμα είναι συνταγή του Παρλιάρου και την βρήκα μέσα στην δημοσίευση για την Μιλφέιγ
Συνταγή κρέμας!
https://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-zaxaroplastikis-tou-parliarou.html
Συνταγή Μιλφέιγ
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/photos/pcb.1846785802227300/1846785088894038/?type=3&theater

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).